УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 12 квітня 2017 р.

«Гріх непростимий Чорнобиль» екологічне застереження

Чорнобиль - це подвиг, пам`ять  і нестерпний біль України. 26 квітня 2017 року минає 31 рік з дня аварії на ЧАЕС. Напередодні цієї трагічної дати в районній бібліотеці ім.П.Усенка дітей відбулася зустріч з учасником ліквідації аварії на ЧАЕС- полковником у відставці Мізько Андрієм Олександровичем, який був штурманом МІ-6, саме його екіпаж виконував завдання на ЧАЕС у період з 5 по 12 травня  та завідувачкою  сектором науково-освітньої роботи Національного музею «Чорнобиль» Супрунчук Олександрою Павлівною.
 





В Україні про Чорнобиль молодь знає зі шкільних підручників. Тому сьогодні у дітей  7-Б класу (класний керівник Василенко С.В.) НВК №30 «ЕкоНад» виникла можливість з перших вуст дізнатися про причини аварії та етапи її ліквідації.
 





Зустріч розпочалася відео лекторієм «Чорнобиль: події та уроки». Співробітник Національного музею «Чорнобиль» Супрунчук Олександра емоційно та цікаво розповіла про історію техногенної катастрофи, про героїзм пожежників, військових і всіх, хто зумів зупинити пожежу на ЧАЕС, про те, що довгі місяці ліквідатори  одягали лише маски й респіратори, які , насправді не могли захистити від радіації, про тих, хто ліквідовував наслідки екологічної катастрофи, навіть ціною власного життя. 
 






Спогади  «Випромінювання душі» полковника запасу  Мізько А.О.–  яскравий приклад мужності, відваги, проявлених під час аварії на Чорнобильській атомній електростанції, діти пересвідчилися скільки зусиль, втрат та страждань перенесли люди, які потрапили в пекло Чорнобиля. 
Діалогове вікно «Нам із Землею разом жити» продемонструвало обізнаність та зацікавленість учнів темою Чорнобильської катастрофи, а  на завершення заходу вони мали змогу ознайомитися з  книжковою виставкою «Зона проходить крізь серця», що  розповідає про трагічну сторінку у житті нашої країни.
На згадку діти отримали пам’ятний плакат від музею  та фотографію з ліквідатором аварії на ЧАЕС.  Саме таким людям, як Мізько Андрій  Олександрович, ми повинні завдячувати і пам’ятати про їхні героїчні вчинки.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар