УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 10 квітня 2017 р.

«Писанкові очі Всесвіту» народознавча година

8 квітня 2017 року в районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей відбулося засідання гуртка «Місто майстрів».
Викладач педагог-психолог В.П.Ігнатенко та керівник гуртка О.В. Купріян провели народознавчу годину, на якій ознайомили гуртківців з історичними витоками національної іграшки - оберега, ляльки-мотанки.
Майстрині провели майстер-клас, на якому вчили  робити ляльку-мотанку «Нерозлучники» та іграшку-мотанку «Великодній заєць».








Лялька «Нерозлучники»- символ вірності та взаємного кохання, оберіг миру та злагоди у родині. В давній традиції, на чолі весільного ескорту, що везе молоду пару у будинок нареченого після вінчання, під дужкою збруї підвішувалась пара ляльок: ляльку Нареченої і ляльку Нареченого, щоб вони відводили недобрі погляди на себе. У ляльок одна рука, а це значить, що новоявлені чоловік з дружиною все життя  будуть разом і в горі , і в радості.
Великодній заєць –це символ добробуту, гарного врожаю. Заєць бігає швидше за інших, то може першим принести людям радісну звістку. Зайчик виготовлявся для дітей до Великодня  з кишенькою, в яку вкладалися писанки або солодощі.

В процесі роботи всі бажаючи змогли виразити себе у творчості, отримали багато приємних емоцій і понесли додому чудові прикраси до Великоднього кошика та святкового столу.


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар