УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

«ПРАВОВА ІНФОРМАЦІЯ-ВАША БЕЗПЕКА» правове поле з інспектором патрульної служби

У сучасних умовах особливого значення набуває проблема правоосвітньої роботи не тільки серед населення взагалі, а й дітей та учнівської молоді зокрема. Тому надважливим є вирішення завдань, які забезпечують   послідовне входження у правове поле держави неповнолітніх громадян.
З метою розширення знань дітей про їхні права,  формування у них позиції особистості, навичок життя у спільноті, вміння коригувати свою поведінку, змінювати її у правильному напрямку в районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей в рамках Школи безпеки 26 квітня 2017 року  відбулася зустріч учнів 5-А класу (класний керівник Н.М.Богатирьова) НВК №209 «Сузір’я»  з інспектором відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції м.Києва Лідією Борисівною Занюк.


Правовий компас «Знання прав та обов’язків - запорука вашої безпеки» зробив акцент на  тому, що в нашій країні права дітей захищаються такими документами, як Конвенція ООН про права дитини, Сімейний кодекс, Закон України «Про попередження насильства в сім`ї» , «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», а також Законом України про охорону дитинства.








Правовий маячок «Знай та виконуй свої права» роз’яснив школярам їхні обов’язки у всіх сферах життя: у школі, вдома, у відносинах між учнями класу, толерантних стосунках між хлопчиками та дівчатками; виховання поваги до вчителів, однолітків та людей похилого віку.
Крім того, Л.Б. Занюк розповіла школярам про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, поділилася розповіддю про особливості свої служби та цікавими випадками  з неї.

Полігон думок «Ознаки Інтернет - залежності» викликав  жваве обговорення питань, які турбували дітей. У форматі відкритого діалогу   моделювали ситуації,  розглядали плюси та мінуси Інтернету, наводили приклади і ставили запитання. Відеоматеріали «Подорож в Оnяндію» ознайомили  з основними загрозами, що є в мережі та засобами боротьби з 
ними.
 Наявність необхідних знань про права та обов’язки є підґрунтям належного захисту прав дитини, що сприяє повноцінному розвитку маленьких громадян.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар