УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 28 вересня 2016 р.

Екологічна година «ДИВОСВІТ ПРИРОДИ»

   Надзвичайно важлива роль у формуванні нової генерації української творчої еліти належить позашкільним навчальним закладам – невід’ємній складовій неперервної освіти. Однією з провідних установ даного напряму є Національний еколого – натуралістичний центр учнівської молоді (НЕНЦ) Міністерства освіти і науки України.
     Дивлячись на те, що основною метою діяльності Центру є формування гармонійно розвиненої творчої особистості, забезпечення умов для додаткової освіти, формування інтересу до поглибленого вивчення основ біології, екології та сільськогосподарського виробництва, працівники старшого відділу районної бібліотеки ім.П.Усенка для дітей вирішили організувати цікаву та пізнавальну зустріч своїх читачів з представником цього чудового закладу. Таким чином, 28 вересня 2016 року в стінах бібліотеки пройшла екологічна година «Дивосвіт природи» за участю учнів 5Б класу гімназії №191 ім. П.Г. Тичини (учитель Балабай О.І.) та наукового співробітника НЕНЦ Євгенії Олексіївни Бойко.
     Для юних  п’ятикласників Євгенія Олексіївна провела уявну екскурсію Національним еколого – натуралістичним центром, розповіла про специфіку його роботи, гурткову систему, творчі учнівські об’єднання і т.п. Чудовим прикладом всебічної та плідної роботи  НЕНЦ стала презентація науково – художнього журналу для дітей та юнацтва «Паросток», який видається працівниками Центру з 1995 року.  Переможці вікторини «Чи знаєте ви?» були нагороджені цими цікавими ілюстрованими журналами і тепер мають змогу ближче познайомитися з їх рубриками, насититися корисною інформацією.


      На останок Євгенія Олексіївна з радістю запросила учителя та гімназистів відвідати їхній Музей хліба, Зимовий сад, акваріумний комплекс, куточок живої природи, зоолого – тваринницьку ферму та полюбуватися витворами ужиткового мистецтва Школи народних ремесел. За її словами, там є на що подивитися. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар