УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 5 квітня 2021 р.

ПТАХИ ПРИЛЕТІЛИ!


Як ми відчуваємо, що наближається весна? Сонечко світить яскравіше, день стає довшим, а ще гучно починає лунати веселий пташиний щебіт! Вони живуть поряд з нами – в містах, селах, лісах і полях, та чи завжди ми їх помічаємо, а що ми взагалі знаємо про життя птахів та їх значення для екосистеми нашої планети? Нещодавно, 1 квітня, в світі відзначався Міжнародний день птахів. Це екологічне свято, яке відзначається щорічно в рамках програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера". 1 квітня 1906 підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни. Тож саме час познайомитися разом з дітьми з птахами – їх різноманітними видами, звичками, способом життя та навчитися не шкодити їм, а при необхідності, і допомагати. А ми пропонуємо декілька цікавих книжок про пташок – читайте разом з дітьми!
КНИЖКА ДЛЯ НАЙМЕНШИХ. ПТАХИ. Книга на картоні
Книжка призначена для найменших діток і містить високоякісні фотоілюстрації, які допоможуть дитині вивчити назви птахів та дізнатися, як вони виглядають. Для занять із дітьми у дитячому садочку та вдома.
Наталі Торджман. ДИВОВИЖНІ ПТАХИ
Як упізнати птаха? Чому він співає? Яке насіння полюбляє щиглик? Хто з птахів визнаний майстер занурення? Як рибалочка зачаровує свою обраницю? Із яких матеріалів ластівка будує гніздо? Де краще повісити шпаківню? Яких пташенят годують і мамуся, і татусь? Вивідати всі пташині таємниці тобі допоможе ця книжка з яскравими реалістичними малюнками, які виконали професійний орнітолог і художник, і докладною оповіддю, що містить багато цікавої, ба навіть дивовижної інформації.
Зоометрія. ДИВОВИЖНІ ПТАХИ
Принцип тут дуже простий: треба розфарбовувати малюнки за номерами. Кожна геометрична ділянка має власний номер, який відповідає тому чи іншому кольору в палітрі. Зафарбуйте ділянки потрібними кольорами і перетворіть головоломку з ліній та чисел на екзотичну пташку.
Олег Зав'язкин. ВЕЛИКА КНИЖКА. ПТАХИ
Тваринний світ нашої планети надзвичайно різноманітний. Його представники дивують і радують нас. У цій книжці популярно розповідається про птахів, їх зовнішній вигляд, особливості поведінки. Яскраві фотоілюстрації допоможуть дітям краще узнати різних пернатих. Адресовано допитливим хлопчикам та дівчаткам, їхнім дбайливим батькам.
ПТАШИНІ СКОРОМОВКИ
Книжечка скоромовок допоможе наймолодшим читачам у вимові складних слів і буквосполучень. А, крім цього, діти навчаться розрізняти різних пташок, яких з ноткою гумору зобразила художниця Марися Рудська.
Оксана Лущевська. ПАВА З ПАВЕНЯТАМИ
«Пава з павенятами» Оксани Лущевської – це вірш-гра. Разом з батьками дітки не тільки прочитають про сімейку пав, але й, бавлячись, вчитимуться відрізняти, де права і де ліва рука. Водночас книжечка допоможе розвинути уяву: це ж так цікаво, коли долонька може бути або хвостиком пави, або схиленим деревом айви або навіть справжньою зливою!
Оксана Лущевська. АВІА, ПТАШИНИЙ ДИСПЕТЧЕР
Історія голуба Авіа розповідає маленьким читачам, що досягти успіху можна і тоді, коли це здається неможливим, а знайти собі сродну працю – це цілком досяжне щастя. Голуб Авіа не може літати, тому цілими днями спостерігає в аеропорту «Бориспіль» за злетами і посадками літаків. Зрештою, йому приходить думка, що літакам безпеку забезпечує диспетчерська вежа і її працівники, а в птахів немає такої координаційної точки. Так Авіа стає пташиним диспетчером. І все це на фоні динамічних пригод, де є місце і негативному герою – круку Шаху, і канарці-журналістці, яка підштовхує невпевненого в собі Авіа до втілення мрії…
Крістіан і Фабіан Джереміси. ПАМПУШОК І ОГІРОЧОК. ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ БАБУСІ
Найперше – це книга для розглядання. Тексту в ній зовсім небагато, сюжет простий – допитливий пінгвін Пампушок допомагає бабусі шукати ті чи інші речі для її святкового костюму веселки – сумочку, намисто, панчохи, шалик тощо. Це книга не на один вечір, і навіть не на десять. Знайшовши за першим разом всі необхідні бабусині речі, далі можна сміливо експериментувати. Батьки можуть загадувати дитині знайти на кожному розвороті якусь річ чи котрогось з пінгвінів – і це вже буде цілим завданням.
МОЯ МАЛЕНЬКА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ. ПТАХИ
Ваш малюк запитує, де спить ластівка і чим харчується горобчик? Тоді саме час дарувати йому цю маленьку енциклопедію, яка познайомить дошкільник з птахами у всьому різноманітті їх видів. Провідниками у світ знань тут виступають Вінні і Тигрик. «Просто тигричайно!» - радісно вигукує Тигрик після того, як дізнається якісь нові цікаві факти про навколишній світ. А їх у книзі дуже багато. Інформація добре впорядкована і структурована таким чином, щоб малюк сприймав її легко і з задоволенням. У книзі яскраві ілюстрації. Енциклопедія розрахована на дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку.
Олександра Цеханська, Дмитро Стрєлков. ЖИВИЙ СВІТ УКРАЇНИ
Багата та різноманітна природа України. Рослини надають кожному з її ландшафтів неповторної своєрідності. Її мальовничі гори, квітучі долини, густі ліси і широкі ріки населені цікавими, а почасти й рідкісними тваринами. Про їхнє життя та звички, про дбайливе ставлення до рідної природи розповідає ця енциклопедія. Книга може бути джерелом додаткових знань при вивчені шкільного курсу ботаніки та зоології.
Олександра Цеханська. ПРИРОДА УКРАЇНИ. СВІТ ТВАРИН
Ця книжка є чудово ілюстрованим науково-популярним виданням про фауну України. У ній подано опис природних зон Полісся, Лісостепу і Степу, регіонів Карпат і Криму, а також прісноводних водойм і морів. Включає понад 350 видів тварин – безхребетних, риб, земноводних, плазунів, птахів і ссавців.
Ігор Землянських. НАШІ ПТАХИ
Ви перевернете сторіночку цієї книжки і познайомитеся з дивними земними істотами - птахами, які вибрали своїм місцем мешкання наш край. Птиці прикрашають землю, наше життя. Вони також приносять користь людям - знищують гризунів і шкідливих комах. Спостерігаючи за життям пернатих друзів, ми розуміємо, що живемо поряд з фантастичним світом, в якому править природа.
Олесь Ільченко. НАШІ ПТАХИ. КРУКИ, ШУЛІКИ, МАРТИНИ ТА ІНШІ ПТАХИ УКРАЇНИ
Найзаповітніша мрія людини – літати. Як птах, – високо і вільно. Ось чому птахи завжди захоплювали і привертали увагу людей.
На теренах нашої батьківщини мешкає приблизно 300 видів птахів. Письменник Олесь Ільченко та художник-орнітолог Ігор Землянських яскраво відобразили життя та особливості біля 300 видів пташок, що живуть в Україні.
Фото зяблика: freepik.com

Немає коментарів:

Дописати коментар