УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Уроки духовності «СВІТЛЕ КІНО МАНДРУЄ БІБЛІОТЕКАМИ»

   Одним із пріоритетних напрямків діяльності  районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей є турбота про духовне становлення і моральний розвиток підростаючого покоління. Лише саме спілкування з книгою сприяє духовному зростанню дитини, готує її до входження у сучасний світ. Аби вкотре пробудити у душах своїх користувачів теплі та щирі почуття, надихнути на нові звершення, навчити безкорисливо робити добро для оточуючих, бачити красу, захоплюватися нею, 1 квітня 2016 року до книгозбірні завітали представники загальноміського проекту «Світле кіно мандрує бібліотеками». 

Цей проект був створений за ініціативою Всеукраїнської громадської організації Спілки християнських письменників України, Комітету з питань культури, моралі, духовності та збереження культурної спадщини Громадської ради при КМДА. Він спрямований на підтримку, популяризацію марального кіно.  
   У стінах нашої бібліотеки на запрошених учнів 5-Г класу гімназії №191 ім. П.Г.Тичини (учитель Васильченко В.В.) чекала бібліопремєра «У нас в гостях переможці та призери Міжнародного кінофестивалю «Світло» 2015 року». Діти з захопленням переглянули п’ять світлих фільмів – переможців:
- фільм «Держи удар» (режисер Анна Демяненко);
- анімаційний фільм «Дроти» (режисери Марина та Тетяна Мошкови);
- короткометражний ігровий фільм «Обід на двох» (режисер Оксана Войтенко);
- фільм «Lila» (режисер Карлос Ласкано);
- анімаційний фільм «Про жадібність деякої пташки» (режисер Ліза Безручко).
   Кожна представлена стрічка несе в собі невимовний заряд добра, позитиву, віри у краще майбутнє, віри у свої сили і т.п.
   Режисер фільму «Тримай удар» Анна Дем’яненко, яка також завітала до бібліотеки,  поділилася своєю режисерською майстерністю з п’ятикласниками та розкрила таємницю власного успіху. Вона розповіла, що її кінострічка була знята у 2015 році, але вже встигла стати учасником Канського кінофестивалю, міжнародних фестивалів «Sedicicorto» в Італії, «Молодість» в Києві. На кінофестивалі «Світло» вона отримала перше місце.
   Не обійшлося і без діалогу з глядачем «Кіно, яке не залишає байдужим». Тут діти охоче спілкувалися з представниками чудового проекту, ділилися своїми враженнями від побаченого, аналізували події. Дехто із них, соромлячись, повідомив, що ледь стримував сльози, переглядаючи дійсно світлі короткометражки. 










ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар