УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

"О слово рідне, українське слово"

Кожен народ цінує і гордиться своєю мовою, особливо такою гарною та милозвучною, як українська. Районна бібліотека ім. П. Усенка для дітей вирішила вшанувати свою державну мову, провівши 14 листопада 2014 року в своїх стінах свято «О слово рідне, українське слово». На захід були запрошені учні 5 – го класу СЗШ № 195 ім. В.І. Кудряшова, для яких бібліотекар ІІ категорії Ясинська Ірина Броніславівна провела справжнє інформ – досьє «Гортаючи сторінки історії».

Разом з бібліотекарем діти пройшли тернистими шляхами української мови, пригадали імена її основоположників та визначних постатей, які боролися за неї словом та думкою до кінця. Далі п’ятикласники влаштували справжній поетичний зорепад, де струмочком дзвеніла рідна мова. Окрім того, з власної ініціативи гордо і патріотично юні гості бібліотеки виконали гімн України, організувавши так званий флешмоб, в якому прийняли участь і усі присутні дорослі. 
      Проявили себе учні і в ринзі ерудитів «Стежка у країну слова» та мовознавчому турнірі «Здогадайся, що за слово!», за результатами яких були обрані та нагороджені найактивніші учасники.
      У кінці заходу ансамбль «Веселка», що діє при гімназії № 191 ім. П.Г.Тичини, потішив усіх музичними номерами під девізом «Слово у пісню чарівну кладеться».  
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар