УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 3 листопада 2014 р.

Хай злагода й мир панують в родині!


Усі ми хочемо, щоб в нашій родині панували мир і злагода. Секрет їх здобуття відкрила Валентина Павлівна  Ігнатенко на засіданні гуртка «Родинне коло», що відбулося 1 листопала 2014 року. Спочатку своїм гуртківцям: Марчишиній Вікторії, Дерменжий Юлії,  Амонс Емілії, Солдатенко Євгенії, Березовській Маші та Софії, Теслі Єлизаветі та їх матусям керівник гуртка провела коментований огляд виставки ляльок. На цей раз відбулося знайомство з весільними мотанками (адже осінь – це пора весіль) та ляльками, які робила для себе господиня дому.


   







   Діти дізналися про те, що весільні обереги нареченого та нареченої виготовляються з березової рогатки, яку потім вставляють  в святковий коровай, символізуючи єднання сім’ї. Окрім того, на весілля робили і ляльок – нерозлучників ( дві мотанки,  закріплені на одній перекладині). Цей оберіг вішали на обладунки коней, що везли молодят. Він захищав молоду пару від зглазу.

    Далі гуртківці зайнялися своєю найулюбленішою справою – виготовленням ляльки -  мотанки. Цього разу вони виготовляли Господиню. Головою цій ляльці слугував грецький горіх, всередину якого майстрині клали 7 гречаних зернин, які символізують лад в сім’ї і достаток в домі. У процесі роботи кожен вірив, що його оберіг обов’язково принесе мир і злагоду в родину.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар