УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Історична година «ТІЄЇ СЛАВИ КОЗАЦЬКОЇ ПОВІК НЕ ЗАБУДЕМ»

    14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкувала  День захисника України.  Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність
    З нагоди цих свят 17 жовтня 2016 року працівники районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей організували і провели історичну годину «Тієї слави козацької повік не забудем». На неї були запрошені учні 8-го классу гімназії № 191 ім. П.Г.Тичини та співробітник Музе́ю гетьма́нства Павлишин Мирослава Гаврилівна.
   Присутні занурились в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.  Діти з задоволенням послухали розповідь Мирослави Гаврилівни про історію створення українського козацтва, Запорозької Січі, славних гетьманів України та познайомились з цікавою книжковою виставкою – експозицією «Вони прославляли Україну. Відеохроноскоп «Історія українського козацтва» допоміг учням ближче познайомитися з найбільш яскравими постатями війська Запорізького, їх державною  діяльністю.


    



      Гімназисти не тільки уважно слухали, але й жваво приймали участь у бесіді з бібліотекарями та співробітником музею - розповідали про ті факти з життя козаків, про які  вже дізналися з навчального процесу.
    Як відомо, козаки в вільний час полюбляли повеселитися, тому ми як нащадки їхнього славного роду вирішили закінчити історичну годину музичною сторінкою «Пісні моєї України», яку підготувала Зібачинська О.В. - керівник гуртка  «Гармонія», що діє при гімназії  №191 ім. П.Г. Тичини.
«Сини твоєї Батьківщини,
В них сила духу непоборна!
Козацтво – слава України,
Це гордість наша всенародна!»
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар