УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Літературний фольк – майдан «ЩО ЗА ДИВО - НАША МОВА! В НІЙ МАТЕРИНСЬКА ЛАСКА І ЛЮБОВ!»


    Аби виховати справжнього громадянина своєї країни, необхідно з самого малечку розвивати в дитини шанобливе ставлення до рідного слова, навчати премудростям мовленнєвої культури. І саме звідси, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою їх спілкування. Але щоб зберегти найцінніший скарб  - МОВУ потрібно докласти чимало зусиль. Святкування  Дня української писемності та мови, що відзначається щороку 9 листопада, є не тільки гарним та різнобарвним мовленнєвим святом, а й ефективним засобом формування культури толерантного міжнаціонального спілкування.  
    19 жовтня 2016 року в районній бібліотеці  ім. П.Усенка для дітей відбувся літературний фольк – майдан «Що за диво – наша мова! В ній материнська ласка і любов!», приурочений саме цій чудовій даті. Бібліотекарі разом з київською письменницею та журналісткою Наталією Осипчук організували для учнів 5 – го класу СЗШ №81 незабутню подорож в  країну слова, пісні та українських традицій.
    В рамках заходу відбулися:

  •          мовознавча абетка від Н. Осипчук «Історичні шляхи української мови»;
  •          голосні читання «Мовна скарбниця теплих слів»;
  •          мовознавчий турнір «Рідна мова – роду нашого основа»;




  •          театралізований виступ фольклорного ансамблю «Берегинька» «Мови нашої слова – наша музика жива».
    Наш фольк – майдан став для п’ятикласників реальною можливістю показати
своє відношення та любов до рідної мови. Цікава розповідь Наталії Вікторівни (філолога за освітою) тісно переплелася з різноманітними конкурсами на знання рідної мови, під час яких учні виявили кмітливість та гарні знання. 
    Цей захід розширив кругозір усіх учасників. Він відкрив багатобарвний світ рідної мови - своєї рідної для кожного народу й для кожного з нас. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар