УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 20 травня 2016 р.

«МАЙБУТНЄ ПОЧИНАЄТЬСЯ СЬОГОДНІ». Профорієнтаційна зустріч з доцентом Національного технічного університету України Віталієм Іващенком

   От і підходить до кінця черговий навчальний рік. Для декого з учнів він стане останнім роком навчання в школі. І уже зараз потрібно визначитися, який професійний шлях для себе обрати, до якого вузу вступати,  як далі планувати своє життя. До вирішення такого складного питання необхідно підійти з повною відповідальністю. А допомагають зорієнтуватися старшокласникам у безмежному морі професій не лише власні відчуття і батьківська порада, а й профорієнтаційна робота у школі та інших закладах, які відвідують випускники.
    Районна бібліотека ім. П.Усенка для дітей завжди рада допомогти своїм читачам у пошуку  покликання. В минулому році був проведений цикл заходів, спрямованих на професійне самовизначення через Інтернет – мережу.  Цього ж року для учнів 9-В класу гімназії №191 ім. П.Г.Тичини ми організували профорієнтаційну зустріч з доцентом Національного технічного університету України Віталієм Вадимовичем Іващенком. Захід з символічною назвою «Майбутнє починається сьогодні» відбувся 19 травня 2016 року у стінах книгозбірні.
     З перших хвилин знайомства Віталій Вадимович зацікавив старшокласників, адже розпочав свою розповідь подачею не «сирої» усталеної інформацієї, а історичною фактографією «Найцікавіше про КПІ». Доцент із багаторічним стажем роботи та просто Людина з великої літери, він з легкістю знайшов підхід до дев’ятикласників. Розмовляючи з школярами нарівні, Віталій Вадимович поділився своїм автобіографічним спогадом «Від студента до викладача», так як сам є випускником Київського політехнічного інституту.
     Як виявилося, Віталій Іващенко присвятив усе своє життя не тільки викладацькій діяльності, а й улюбленому покликанню душі – написанню поезії. Перед присутніми відкрився незвіданий поетичний простір життя «Пізнання світу і себе». Своїми неперевершеними віршами поет навчав старшокласників мудрості та умінню пізнавати власний внутрішній світ, торкався високих почуттів кохання, дружби і т. п. Кожне слово Віталія Вадимовича мало грандіозний сенс, яким він намагався донести до кожного свою глибоку мудрість життєлюба (прослухати поезію можна тут), що відображена в двох коротеньких стрічках: 
«Ти формуєш думками майбутнє,
Бо до них прислухається небо». 
     Ось у чому, на його думку, заключається секрет успіху.



    Дев’ятикласники ще довго спілкувалися з авторитетним викладачем – поетом: цікавилися Національним технічним університетом, з захопленням перелискували сторінки його книг, читали поезії, ділилися враженнями та просто слухали цікавого співрозмовника. Ваталій Вадимович відповідав кожному щирістю душі, дарував книги на згадку та сіяв у юні серця зерна добра, любові та віри у себе.  

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ  РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар