УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

суботу, 17 травня 2014 р.

Творчий вернісаж: "Барвистий світ мого краю"

   З великим нетерпінням маленькі читачі районної бібліотеки ім. П. Усенка для дітей очікують на чергове щомісячне засідання гуртка "Родинне коло". Так 17 травня 2014 року відбувся творчий вернісаж "Барвистий світ мого краю", головною метою якого було розширити знання підростаючого покоління про українські народні обряди і навчити виготовляти ляльки - мотанки в образах матері та дитини.Педагог - психолог Ігнатенко Валентина Павлівна познайомила дітей з різними видами мотанок, а також зробила коментовантий огляд виставки власноруч створених оберегів.
   Повні сил, поривань та гарних намірів гуртківці Козюк Владислава, Марчишина Вікторія, Силкова Лідія, Коваленко Діана, Осіпенко Діана, Філарет Роман разом зі своїми матусями, а також Купріян Анна та Пелешанко Інна приступили до виготовлення берегині - матері. Виконувалася вона виключно шляхом намотовуння. Символічний хрест замість обличчя означає гармонію вертикалі         ( духовності) і горизонталі (земного розвитку людини). Але особливого значення мотанці надали 5 хустинок. Одягаючи почергово їх на ляльку, наші майстри подумки присвоювали кожній з них певні значення: на здоровя, щасливу долю, благополуччя і добробут в родині і т.п.
   Так як материнство несе в собі продовження роду, Валентина Павлівна навчила присутніх робити немовля - мотанку. Діти були в захваті, адже більшість з них "виготовляли собі братика чи сестричку".
   І сьогодні, серед розмаїття сучасних ляльок,
 народні ляльки з тканини є особливим видом з неосяжною енергетикою, які цілюще впливають на психіку і здоровий розвиток дитини.


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар