УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 18 травня 2017 р.

«Українські вишиванки - наче райдуги світанки» до Всесвітнього Дня вишиванки

День вишиванки - свято, що покликане зберегти народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу.
У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок, а наші постійні читачі  та учні 4 –А класу (класний керівник О.М.Мар’яненко) спеціалізованої школи №137 з поглибленим вивченням англійської мови прийшли до районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей в національних сорочках.  

Всі охочі взяли участь у  захоплюючому флеш-мобі «Вишиванку одягай – Україну кохай!» та створили живий ланцюг  вздовж вулиці І.Миколайчука. 

Фольклорний кінозал «Вишиванка – код життя. Історія. Традиції. Україна» доповнений калейдоскопом цікавих, інформаційно - корисних повідомлень про вишиванку, її орнамент та традиції , які пов’язані з цим прекрасним вбранням стали для дітей справжнім відкриттям.











Під час творчого вернісажу «Магія рук та доброї волі - вишиваємо долі» діти старанно працювали, малюючи та добираючи орнамент і кольорову гамму для створення  імпровізованого  рушника  «Україно - моя вишиванка». 


Також відбулася фотосесія  «А моя вишиванка найкраща».


Неймовірно красиве українське вбрання, аксесуари, патріотичний дух та любов до України стали невід’ємною частиною свята. Тож сьогоднішнім флеш - мобом ми об’єднуємось  та нагадуємо, що нам є чим пишатися.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар