УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 13 березня 2017 р.

«І оживе добра слава, слава України!» Літературно- мистецька світлиця (інсценування за життям та творчістю Кобзаря)


У нашій українській літературі є імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким для нас, стало ім’я Тараса Шевченка, чия поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення своєю красою, силою і народною мудрістю.

10 березня літературно-мистецька світлиця бібліотеки ім. П.Усенка для дітей зібрала гостей - шанувальників творчості Кобзаря, щоб  пригадати твори та відкрити для себе щось нове в мудрих рядках творчості Тараса Григоровича Шевченка. 








Сторінку інсценування за життям та творчістю Кобзаря «І оживе добра слава, слава України!»  відкрили наші  друзі вокально-театральний колектив «Гармонія» гімназії №191 ім.П.Г.Тичини (художній керівник О.В. Зібачинська). У програмі «Шевченко в музиці» було презентовано уривок з життя малого Тараса, «Садок вишневий коло хати», «Зоря моя вечірняя», «Заповіт» у новому, сучасному  виконанні, «Гуцульський джаз» на скрипці виконав Зібачинський Іван.

Уривок з поеми «Наймичка» високопрофесійно інсценували  Маргарита Бабак, Ніколенко Северин та Соломія Світкова (театральна студія «Пегас»), а сцени з драми «Назар Стодоля» виконали Вікторія Волкова та Євгенія Глазкова (бібліотека №16).
 

Звучав Шевченко і в поетичному виконанні. Звучали вірші «Ой,три шляхи широкії», «Лілея», «На Великдень, на соломі», «Думка» (бібліотека ім.І.Сергієнка) , «Мені тринадцятий минало», «Зацвіла в долині червона калина»  (бібліотека ім. П.Буйка), «Сон» (бібліотека №118).




У кожного з нас власний шлях до пізнання Шевченка, його розуміння та осмислення, з іншого – він є неосяжним, але визначальним культурним явищем, а його спадщина – безцінним скарбом світової культури. І бачити тому підтвердження ми будемо ще не одне століття.


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар