УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 26 вересня 2016 р.

Народознавчий калейдоскоп «ОБЕРЕГИ МОЇ УКРАЇНСЬКІ, ВИ ПРИЙШЛИ З ДАВНИНИ В МАЙБУТТЯ»

        Народознавчий калейдоскоп «Обереги мої українські, ви прийшли з давнини в майбуття», що пройшов 24 вересня 2016 року, продовжив роботу найулюбленішого гуртка наших користувачів «Родинне коло». Після довгого літнього відпочинку гуртківці з великою радістю зустрілися з керівником гуртка Оленою Віталіївною Купріян та педагогом – майстринею Валентиною Павлівною Ігнатенко. Як завжди, Валентина Павлівна плідно підготувалася до зустрічі зі своїми учнями. Для початку провела для них бесіду – огляд «Обереги давнини на сучасну потребу», яка плавно перейшла в практичне заняття по виготовленню сімейного оберегу – ляльки-мотанки Родючості.
      Мотанка Родючості (Плодючості) – це символ материнства, продовження людського роду. На гуртку діти та їх матусі навчилися виготовляти складну за своєю композицією ляльку. Складність її полягає в тому, що до тіла матері – мотанки пояском прив’язується велика кількість діток. Вважається, що маленькі дітки символізують процвітання роду і достаток в сім’ї. За народним віруванням, така лялька впливає на відносини батьків і дітей у родині. І розміщують її в будинку під самою стелею, аби вона не потрапила в руки нікому чужому.



      Ось такий чудовий оберіг, виготовлений власними руками, понесли гуртківці у свої домівки із суботнього засідання гуртка «Родинне коло». 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар