УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 16 березня 2022 р.

ДЕНЬ ВДОМА



Ми живемо зараз в незвичних реаліях, до яких приходиться пристосовуватися. Як розважити дитину, якщо ми вимушені сидіти вдома чи в сховищі? Можна організувати вільний час наступним чином: розфарбовувати різні розмальовки, малювати зубними щітками, долоньками або пальчиками, малювати із закритими очима однією або двома руками, викладати малюнки із круп, із ниток, клеїти аплікації із шматочків кольорового паперу, складати пазли, конструктори; рухатися по кімнаті із закритими очима слухаючи лише підказки («прямо», «ліворуч», «праворуч») або мовчки, прислухаючись до дотиків ( до правої руки, лівої, спини тощо); можна співати, вивчати нові слова та їх значення, вчити коротенькі віршики, скоромовки, відгадувати задумані слова за їх описом, за запитаннями; дути мильні бульбашки, через соломинку задувати ватну кульку в імпровізовані ворота тощо. Різноманітність ігор залежить лише від уяви та можливостей дитини, адже організувати ігровий простір можна і за допомогою звичайних побутових речей.
Наприклад, для ігри з малечею можуть підійти навіть звичайні прищіпки для одягу! Підготуйте прищіпки різних кольорів та розмірів, декілька коробочок. Ось декілька варіантів:
1. Можна прищепити на себе та запропонувати дитині їх знімати по одній. Таким чином можна називати і вивчати кольори або частини тіла.
2. Можна вирізати з цупкого кольорового картону хмаринку, сонечко, ялинку, зайчика тощо та прикрашати їх прищіпками.
3. Сортувати за кольорами прищіпки у коробки.
4. Будувати різні фігури, чіпляючи прищіпки одну на одну.
5. Рахувати прищіпки.
6. Викладати з прищіпок різні фігури або малюнки за схемами зображеними на аркуші паперу.
Граючи необхідно коментувати власні дії, дії дитини, надавати їй можливість коментувати свої дії (враховуючи її мовленнєві можливості), дозволити дитині проявляти свою творчість та уяву.
Час, проведений дитиною в грі відволече її від тривожних обставин та принесе позитивні емоції не тільки дітям, а й батькам
Фото: freepik.com, з відкритих інтернет-джерел

Немає коментарів:

Дописати коментар