УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 2 квітня 2015 р.

БІБЛІОТЕКА ВІДКРИВАЄ ТАЛАНТИ

Україна багата на талановитих та здібних дітей. Зовсім нещодавно завідуючій відділом обслуговування Фандєєвій Ірині Павлівні вдалося поспілкуватися з  однією надзвичайно обдарованою особистістю, мешканкою Дніпровського району. Це активна читачка бібліотеки ім. П.Усенка для дітей, учениця 2Б класу спеціалізованої школи І – ІІІ ст. №137 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови СУХІНЕНКО КАТЕРИНА. 
Незважаючи на ще зовсім юний вік, Катруся пензликом та фарбами творить по – справжньому дорослі дива. Надзвичайно емоційна і духовно піднесена, на своїх полотнах дівчинка малює світ, яким вона його бачить:
Довкола стільки є краси,                                            Веселка в сонячнім намисті
Довкола стільки є краси:                                              І квітів рушники барвисті, 
Краплинки ранньої роси,                                              Натруджені матусі руки
Метеликів веселі танці,                                                  І колискових тихі звуки.
Татуся посмішка уранці,                                              О, скільки в світі є краси! 
Золотиста зачіска колосся,                                             Ти серденьком її проси,
Верби над річкою волосся,                                          Й наповнюй душу аж до краю 
Пташині неба передзвони,                                           Краплинами земного раю!
Вечірніх хмар вбрання червоне,

Не дарма у вірші згадуються матуся та татусь – маленька художниця любить своїх батьків до безкраю, бо саме Світлана Леонідівна та Ярослав Вікторович
КАТРУСЯ З МАМОЮ СВІТЛАНОЮ ЛЕОНІДІВНОЮ
побачили в своїй чотирьохрічній донечці хист до малювання ( до речі, саме з цього віку розпочинається Катрусин малярський шлях). Спочатку дівчинкою займалася і навчала робити перші кроки в образотворчому мистецтві Марина Абрамова, а зараз продовжує навчання інший художній наставник – художниця Ганна Пушкарьова.
Познайомившись з такою непересічною особистістю ближче, у працівників бібліотеки виникла ідея створити виставку робіт дівчинки, яку ми назвали ХУДОЖНІЙ ВЕРНІСАЖ «ЧАРІВНИЙ ПЕНЗЛИК КАТРУСІ». Усі бажаючі можуть насолодитися красою полотен на абонементі молодшого відділу нашої бібліотеки. Окрім того,кожен може оцінити малюнки Катрусі та обрати кращий. За результатами такого опитування будуть відібрані роботи маленької художниці для участі у міському конкурсі «Київ і кияни очима дітей»
   Всебічно розвинена дівчинка, окрім живопису ще й співає та танцює у театрі українського фольклору «Берегинька», полюбляє читати вірші та енциклопедії, які бере в нашій книгозбірні.
На відкриття свого першого в житті художнього вернісажу Катерина привела подружку ЗУБОК ДАШУ, яка також захоплюється малюванням. Мама Даринки Юлія Володимирівна разом з дочкою створили власну виставку художніх робіт, з яких ми обрали одну для участі у тому ж міському конкурсі.
Як і Катруся, Даша не обмежує себе лише живописом. Дівчинка полюбляє виготовляти поробки з паєток, займається сценічною майстерністю, хореографією, співом у театральному гуртку при школі.

Підводячи підсумок, хочеться сказати, що бібліотека не лише пропагує книгу та читання, вона ще й відкриває юні таланти.
ПЕРШІ ОЦІНЮВАЧІ ХУДОЖНЬОГО ВЕРНІСАЖУ
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар