УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

суботу, 11 квітня 2015 р.

МІСТО, ЯКОГО НЕМАЄ - до 29-ої річниці чорнобильської трагедії

       26 квітня в Україні відзначатимуть 29 річницю аварії на Чорнобильській АЕС – найдраматичнішої та найважчої за своїми наслідками катастрофи в сучасній історії. Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь
       10 квітня 2015 року в районній бібліотеці ім.  П.Усенка для дітей відбулася зустріч учнів 8-Б класу гімназії № 191 ім. П.Тичини з відомим письменником, автором майже півтора десятка книг,  технічним директором Інституту підтримки експлуатації АЕС, учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Есауловим Олександром Юрійовичем.
       Письменник презентував свою нову книгу «Город, которого нет», де зібрані мемуари та романи, дія яких розгортається навколо міста Прип'ять – епіцентру Чорнобильської катастрофи. 
       Затамувавши подих слухали учні розповідь Олександра Юрійовича про ті трагічні дні та його коментарі до мультимедійної презентації «Час і Чорнобиль» і слайд-перегляду «Гіркі води».
       Активно і пізнавально пройшов марафон запитань і відповідей «Надії Чорнобиля».
       Поетична сторінка «Город просто убили, поселив пустоту» була присвячена віршам про чорнобильську трагедію. Також учні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Зона особливої уваги».
       Діти були вражені цікавою бесідою з людиною, що безпосередньо брала участь у подіях, які знайшли відображення у його книгах.





ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!

МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар