УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 5 листопада 2015 р.

Урок гендерної рівності «НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї – НАСИЛЬСТВО У СУСПІЛЬСТВІ».

     Останнім часом питанню гендерної рівності як новій якості людського розвитку найбільш розвинені країни світу приділяють чільну увагу. І це не спроста, адже гендерність проходить крізь всі проблеми сьогодення і є актуальною у житті кожного з нас.

    Узявши за основу дану тему, 4 листопада 2015 року  працівники районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей провели для учнів 8Б класу НВК №30 «ЕкоНад» урок гендерної рівності «Насильство в сім’ї – насильство у суспільстві». Головними гостями даного заходу були представники
посольства королівства Данії в Україні. Разом з бібліотекарями, вони представили еконадівцям каталог файлів «Гендерна рівність як сучасний стиль відносин», де звернули увагу молоді на роль рівноправ’я у будь – яких аспектах життя людини. Не тільки дітей, а й дорослих присутніх так зацікавило питання правової рівності чоловіків та жінок у Данії, що виникла своєрідна бесіда – диспут «Данія – приклад гендерних відносин», під час якої пан Василь та пані Катерина задовольнили усіх зацікавлених слухачів. 
     Восьмикласники переглянули відео - репортаж «Європейські правові цінності» та долучилися до діалогу з представниками посольства «Запитуй – відповідаємо».

   Завершальним етапом уроку став перегляд книжкової виставки «Данія – північна казка ЄС», з якої діти дізналися ще багато чого цікавого про країну з найстарішою монархією в світі.

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар