УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 24 лютого 2016 р.

«ФАКТИ – ПОДІЇ – ОЦІНКИ» Історичний хроноскоп ( до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні)

Слава Україні! Героям слава!
   У ці дні наша країна продовжує вшановувати подвиг учасників Революції гідності та увіковічнювати пам'ять Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності або Євромайдан, що розпочався з мирних протестів студентів у кінці 2013 року – це революція за людську та національну гідність. Саме молодь розбудила країну, саме вона стала каталізатором Майдану. І саме на ній лежить найбільша відповідальність за майбутнє країні. 
Тому аби пригадати переломні для України події зими - 2013 та долучитися до виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму, у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей 24 лютого 2016 року відбувся історичний хроноскоп «Факти – Події – Оцінки». На нього були запрошені учні 5 – го курсу 1 –ї групи  гімназії №191 ім. П.Г.Тичини ( учитель Москаленко І.А), 10 – А класу СЗШ №195 ім. В.І. Кудряшова (учитель Пархоменко Л.С) та поет, бард гурту «NeForMat», автор чудових та зворушливих пісень, член спілки письменників України та безпосередній учасник подій на Майдані Артур Володимирович Фролов.  
    Розпочався захід із патріотичного екскурсу «Небесна Сотня: ціна свободи».
Бібліотекар Олена Віталіївна Купріян провела старшокласників хронологією подій Революції гідності, звернувши увагу на те, що шанс на зміни нам дістався дорогою ціною, ціною людських жертв, ціною втрати частини території. Тому ми завжди повинні пам'ятати про тих, хто віддав свої життя за кращу Україну  — за таку Україну, про яку усі ми мріємо...Не відходячи від даної теми, Олена Віталіївна посвятила десятикласників в історію пісні – реквієм за загиблими «Плине кача».
    З мовчазним жалем, але в той же ж час і з гордістю за своїх співвітчизників, учні переглянули відеорепортажі «В пам'ять Небесної Сотні», «Революція гідності: Факти – Події – Оцінки», «Ми – єдина Україна».

    Далі перед присутніми відкрилася історія Революції піснями очевидця Артура Фролова «Не маємо права забути», де він представив свої музичні відео – твори та сам виконав на гітарі нову авторську  пісню «Пора – пора іти до бою». 








 Задушевна розмова старшокласників з українським бардом, підштовхнула їх до патріотичного експромту «Героям слава!».  Учні з гордістю заспівали гімн України, і по них, юних доньках і синах, на свідомий вік яких випали переломні події в державі та свідомості її громадян, неозброєним оком було видно, що Революція Гідності змінила не лише країну, а й кожного з нас. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар