УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 9 листопада 2015 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ.

    Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, 9 листопада, в день, коли Україна відзначає чудове свято — День української писемності і мови. Районна бібліотека ім. П.Усенка для дітей вирішила відсвяткувати цю світлу дату разом зі своїми читачами, активними користувачами, партнерами та друзями.

*  *  *
   Мовні витинанки «ДЗВЕНИТЬ СТРУМОЧКОМ РІДНА МОВА».
   Саме з такою назвою у «Бібліосвітлиці» молодшого відділу цього дня відбулося свято рідної мови. Головний бібліотекар Тетяна Федотівна Хабенко розпочала його з історичного екскурсу «Українська мова крізь терни тисячоліть». Тут вона розповіла учням 4А класу СЗШ №195 ім. В.І. Кудряшова про історію свята, познайомила дітей з постаттю Нестора – літописця та звернула увагу присутніх на милозвучність нашої мови.  В рамках свята відбулася також й імідж – зустріч з редактором журналу «Яблунька» Тетяною Іванівною Лазебник. 


   Цікавий пізнавальний екскурс сторінками дитячого журналу плавно перейшов у літературну ігротеку «Чарівний мовограй», де четвертокласники вправно відгадували літературні загадки, доповнювали прислів’я та приказки, розповідали скоромовки. За свою активність під час заходу клас отримав в якості подарунка від Тетяни Іванівни цікаву підбірку журналів «Яблунька» з дитячими розмальовками, друкованими  іграми та саморобками.  

*  *  *
    На мовознавче асорті «ВІДЧУЙ СМАК РІДНОЇ МОВИ» до нашої бібліотеки

були запрошені учні 3В класу спеціалізованої школи №327 І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов (учитель Оксана Олексіївна Дячук). Не менш цікаве свято української писемності та мови розпочалось з літературної сторінки «Барви рідної мови». Продовженням її стали мовні акорди «Мово моя українська, мово моя материнська», де завідуюча відділом обслуговування Ірина Павлівна Фандєєва розповіла дітям про джерела та витоки народної спадщини, що передаються з покоління в покоління від матері до дитини. 
   Перейнявшись почуттям любові до рідної мови, третьокласники з радістю декламували вірші українською ( дитячий віршограй «Чари барвінкові»), щиро аплодували своїй однокласниці, юній поетесі Фадєєвій Анні, яка виступила з прим’єрою свого авторського вірша «Україна».

   Завершальною самобутньою ноткою святкування Дня рідної мови став виступ театру українського фольклору «Берегинька», який ми назвали -студія творчого самовираження «Бринить – співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». Своїми неперевершеними українськими піснями та танцями юні артисти наповнив приміщення бібліотеки святковим настроєм, та десятками щирих посмішок. 
 Виступ театру українського фольклору "Берегинька" можна переглянути тут
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар