УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 16 листопада 2015 р.

СУБОТНІ ФАНТАЗІЇ

  Справжнісінькі дива творилися у нашій книгозбірні 14 листопада 2015 року. Саме цього дня у бібліозоні "Я пізнаю світ" в рамках роботи гуртка "Родинне коло" пройшов майстер - клас "Хай буде добрим світ навколо", а у читальному залі старшого відділу зібралися юні умільці, члени гуртка "Місто майстрів". За доброю традицією, керівник гуртка "Родинне коло" Валентина Павлівна Ігнатенко розпочала довгожданну зустріч з бесіди "Ляльки - забавки з минулого" та коментованого огляду ляльок - іграшок. Народна майстриня розповідала цікаві народознавчі притчі та історії, що пов'язані з обереговими мотанками. Ось одна із них:
  "У ті давні часи, коли ще не було Барбі, Лего і трансформерів, для того, щоб розважити дитину і вкласти її спати, мами, як завжди, знаходили вихід із ситуації. На очах у малюка мама загортала ложку у клапті старого одягу і робила із неї ляльку. Вранці "одяг" з ляльки знімали і ложка використовувалася за призначенням."
  Саме таку ляльку- забавку на ложці навчилися виготовляти діти та їхні батьки на практичному занятті.


  Не менш цікаво було і на засіданні гуртка дитячої творчості "Місто майстрів". Його керівник
 Наталія Казимирівна Алєксєєва вирішила організувати гуртківцям своєрідне прощання з осінню: виготовлення аплікацій з жовто- багряних осінніх листочків. Тут фантазії не було меж!!! Діти з радістю виготовляли неперевершені поробки, різні за ступенем важкості. На паперових полотнах найменших гуртківців з'являлися веселі ведмедики, зайчики, рибки, метелики, а от трішки старші майстри створювали справжні картини з пейзажами і натюрмортами.

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар