УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 17 вересня 2015 р.

«ЖУРНАЛІСТИКА: МИНУЛЕ - МАЙБУТНЄ». Авторитет імені.

   Районна бібліотека ім. П.Усенка для дітей надзвичайно полюбляє запрошувати до себе на гостини цікавих, неординарних та відомих людей. Саме такою непересічною особистістю є журналістка Лєра Нєжина, яка раніше співпрацювала з ТРК «Україна», телеканалами «Україна» (передача «Говорить Україна») та «ICTV» («Надзвичайні новини»). Сьогодні ж вона займається інтернет – журналістикою та продюсируванням.
   16 вересня 2015 року бібліотекар нашої книгозбірні Олена Віталіївна Купріян організувала зустріч відомої  журналістки з учнями  9В класу гімназії № 191 ім. П.Г.Тичини. Тема зустрічі «Журналістика: минуле – майбутнє» була обрана не спроста, адже є на сьогоднішній час вважається надзвичайно актуальною. Наше підростаюче покоління як громадяни України, як майбутній електорат повинні правильно орієнтуватися у безмежному інформаційному потоці, що нас оточує. І допомогти їм у цьому зголосилася Лєра Нєжина.
   На початку знайомства гості з учнями відбулася, так би мовити, професійна дегустація «Журналістика – професія небайдужих» , де дев’ятикласники дізналися про журналістику взагалі, її виникнення, історію та сучасні тенденції.
Окрім того, Лєра поцікавилася, яку пресу полюбляють читати старшокласники.

    Від «дегустації» усі плавно перейшли до кухні репортера «Кожна людина – цікава новина», бо не секрет, що усі ми є носіями певної інформації, тобто новини, яку завдяки теперішнім сучасним технологіям з легкістю можна оприлюднити. Для того, аби учні змогли спробувати себе в ролі журналістів, Лєра Нєжина вирішила провести  конкурс добрих новин «Створюємо позитив». Гімназисти висловлювали власні ідеї стосовно того, які б новини були цікавими та корисними нам, українцям.



    




    

Завершальним етапом зустрічі став огляд літератури «Безмежний простір ЗМІ» та творчий діалог «Запитай у «акули пера»». 










    Дев’ятикласники так зацікавилися даною темою, що запропонували створити на базі бібліотеки тренінг – клуб, який  вела б Лєра Нєжина, адже у неї юним майбутнім журналістам є ще багато чому повчитися. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар