УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 7 вересня 2015 р.

«РУКИ, ЩО ТВОРЯТЬ ДОБРО». Година цікавої інформації.

   Нарешті після літньої паузи відновив свою роботу усіма любимий гурток «Родинне коло», що діє на базі нашої бібліотеки. На його чергове засідання з нетерпінням чекали наші маленькі та дорослі читачі. Тому у першу суботу вересня, 5.09.2015 р., вони з радістю відвідали  книгозбірню, аби зустрітися зі своїм вчителем – наставником, керівником гуртка, надзвичайною майстринею Валентиною Павлівною Ігнатенко, яка підготувала для них черговий  неповторний майстер – клас.
    Година цікавої інформації «Руки, що творять добро» була присвячена темі здоровя. І не дарма, адже осінь – пора не тільки опалого листя, а й загострення сезонних хвороб.
    Засідання гуртка Валентина Павлівна розпочала з бесіди «Здоров’я на довгі роки», під час якої розповіла про давні звичаї та обряди нашого народу, що проводилися колись, призиваючи міцне здоров’я та довге життя. В додаток до цього усі присутні переглянули виставку – експозицію авторських мотанок майстрині «Ляльки – обереги, пов’язані з побажанням здоровя».
    І нарешті наші юні гуртківці 
Марчишина Вікторія, 
Горбатович Віолета, 
Рябцун Ірина, 
Іщенко Ніка, 
Зубок Даша, 
Сухіненко Катерина,
 Порошина Юліана 
зі своїми мамами приступили до виготовлення оригінальної ляльки – мотанки «Здоров’я на довге життя». Основним її матеріалом є нитки, а головний елемент ляльки – довга коса, що символізує таке ж життя. Традиційно  оберіг перевязується червоними нитками, які є символом міцного здоровя.

Дотримуючись усіх правил мотання ляльки, наші юні майстри створили чудові обереги. І так, як мотанка «Здоров’я на довге життя» виготовляється виключно для презенту, діти пообіцяли подарувати її із побажанням здоров’я комусь зі своїх рідних, близьких чи друзів. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар