УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

вівторок, 28 липня 2015 р.

ДЕНЬ ІНФОРМУВАННЯ «ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ – ТВОРЕЦЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ»

     Однією з ювілейних дат 2015 року для українського народу є 1000 – ліття з дня упокоєння Святого Рівноапостольного Великого князя Київського Володимира. Український історик Михайло Грушевський колись сказав: «Часи Володимира Святого, або Великого, були кульмінаційною точкою процесу будівництва, завершення, так би мовити, механічної еволюції процесу створення стародавньої Руської, Київської держави.»
     Діяльність князя і справді була великою. Великою, міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. Та головне, чим увійшов у історію нашого народу Володимир Святославович  - це хрещенням України-Русі, яку він ввів у християнську цивілізацію.

  Протягом двох днів 27 та 28 липня (до речі, 28 липня в Україні відзначають свято Володимира Великого та День Хрещення Русі) у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей проходив загальний день інформування «Володимир Великий – творець української держави». Для своїх читачів та усіх бажаючих жителів мікрорайону «Березняки» працівники бібліотеки організували огляд літератури «Князь Володимир і християнство на Україні». 

Тематично підібрані книги та журнали тільки ще раз довели значимість постаті Володимира Великого, поволі підвівши усіх присутніх до перегляду відеопорталу «Рівноапостольний князь Володимир та розуміння його ролі в історії». 









    На згадку про день інформування у районній бібліотеці залишилися замальовки від читачів «Мій рідний край, моя історія жива». У своїх малюнках користувачі відобразили власне ставлення до князя Київського, хрещення Русі та впливу Володимира на становлення подальшої долі держави - України. 

 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар