УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 12 березня 2015 р.

РАЙОННИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС «ІДУ З ДИТИНСТВА ДО ТАРАСА»

   11 березня 2015 року у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей відбувся районний літературний конкурс «Іду з дитинства до Тараса», де юні мешканці м. Києва, користувачі бібліотек для дітей Дніпровського району мали змогу читати твори українських авторів та власні вірші, присвячені визначному українському генію – поету Тарасу Григоровичу Шевченку.
    Розпочався конкурс з виступу Сніжинської Олесі, бандуристки музичної школи №16 м. Києва, яка на народному інструменті виконала попурі українських пісень.
   25 учасників конкурсу, які вирішили позмагатися за перемогу, оцінювало справедливе журі в складі головного спеціаліста управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Власюка Олександра Миколайовича, директора ЦБС Дніпровського р- ну м. Києва Саврасової Галини Генадіївни та головного редактора журналу «Шкільна бібліотека», кандидата педагогічних наук Матвійчук Оксани Євгенівни.
   Нашу бібліотеку представляли 7 учасників: Тимощук Катерина, Шапошник Вероніка, Шекунова Лілія, Бондар Ніка, Когут Андрій, Підвисоцький Кирило, Мельник Ульяна.
   Гарно підготовлені, справжні українці та україночки у вишитих сорочках та віночках зі стрічками, емоційно та величаво розповідали про життєвий і творчий шлях Тараса Григоровича, демонстрували власні малюнки, присвячені поетові. 

Саме через це членам журі надзвичайно важко було визначитися з переможцями, адже на звання кращого заслуговував кожен. Та попри усі труднощі перемогу у трьох номінаціях здобули:
  v Номінація у категорії 1-4 класи:
 І місце -  Кандиба Дарина ( 1 клас СЗШ №209, б-ка ім. І.Сергієнка,  поезія Людмили Яцури «Наш Тарас, наш мудрий Кобзарю»)
ІІ місце Любочка Вікторія ( 4 клас СЗШ №126 б-ка №16, поезія В. Скоморовського « Оживуть степи»)
ІІІ місце Глазкова Євгенія ( 3 клас СЗШ № 126 , б-ка №16, поезія Д.Білоуса «Тарасій і Тарас»)
  v Номінація у категорії 5 – 9 класи:
І місце Бондар Ніка ( 6 клас СЗШ № 191 , б-ка ім.П.Усенка,поезія Д.Павличка « Моголи»)
ІІ місцеТимощук Катерина ( 7 клас СЗШ № 81, б-ка ім.П.Усенка ,поезія Д.Павличка «Моголи»)
ІІІ місцеСківка Дмитро ( 7 кл. СЗШ № 209, б-ка ім. І.Сергієнка, поезія С. Яричевського «Устань, Прометею!»
  v Номінація у категорії «Власний вірш»:
Іванова Даша  (4 клас СЗШ № 192 ,б-ка №118, поезія «Думками про Тараса»)




ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар