УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 21 січня 2015 р.

«Соборність України від ідеї до сьогодення». Історичний хроноскоп

Задзвонили срібні дзвони в Україні,
Аж по світі по широкім стало чути:
«Зустрічайте Воскресіння день! Віднині
Навік-віки Україні вільній бути!».
В.Переяславець
   В історії Української держави 22 січня помічене як велике державне свято – День Соборності України. Саме в цей день, 96 років тому, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
   У переддень свята в районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей відбувся історичний хроноскоп «Соборність України від ідеї до сьогодення». Кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України Тимченко Роман Вікторович провів для учнів 5 - го та 6 – го класів середньої загальноосвітньої школи №195 ім. В. І. Кудряшова історичний екскурс «Многії літа, соборна Україно!» Перегляд ретро – фото альбому « Історичні віражі» переніс дітей у тогочасні події, і вони стали їх уявними учасниками.

 Підготовлений бібліотекарями відеорепортаж «За Україну, за волю» показав важкий та тернистий шлях нашої Батьківщини до омріяної соборності. Не могло підростаюче покоління не скористатися можливістю обговорити дану тему із знавцем історії Романом Вікторовичем. Обговорення пройшло у формі Хочу знати « У сьогодення з глибини століть», під час якого учні знайшли відповіді на безліч запитань. Для закріплення почутого і побаченого усі присутні переглянули літературу «Україна, віхи історії».

   Надіємося, що кожен маленький українець, який був присутній на заході, хоч трішки пройнявся темою соборності.  А ми, бібліотекарі, і надалі будемо прищеплювати нашим дітям повагу до минулого Батьківщини, виховувати національну свідомість та почуття гідності бути громадянином України, прививати любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар