УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 30 січня 2015 р.

«О слово рідне, українське слово!» - літературні віражі

    Протягом двох днів, 29 та 30 січня 2015 року,  в районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей проходили літературні віражі «О слово рідне, українське слово!» Тема української мови – вічна,  тому учні 5А та 5Б класів гімназії №191 ім. П.Г. Тичини з радістю відгукнулися на запрошення бібліотекарів.
   Ясинська Ірина Броніславівна, бібліотекар ІІ категорії,  розпочала захід з інформ – досьє «Гортаючи сторінки історії». Багато бажаючих виявилося почитати вірші про українську мову або просто українською, зокрема поезії Павла Тичини. Струмочками дзвеніла рідна мова, створюючи при цьому справжній поетичний зорепад. Окрім поезії, учні виконали  і музичні номери під девізом «Слово у пісню чарівну кладеться». 



Для того, щоб звернути увагу дітей на ментальність українців і їх гумор, відбувся перегляд мультимедійної гуморески П. Глазового «Кухлик».
     У ході заходу п’ятикласники пройнялися ідеєю відродження та збереження рідної мови. Запропонована тема була не лише цікавою, а й як ніколи актуальною. Тому учні уважно слухали бібліотекаря, брали активну участь у ринзі ерудитів « Стежка у країну слова» та мовознавчому турнірі « Здогадайся, що за слово?»
 
Надіємося, що саме такі заходи допоможуть привити підростаючому поколінню повагу до рідної мови, розбудять бажання розмовляти українською. 
 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар