Перейти до основного вмісту

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ДІТЯМ


Вивчим правила пожежні,
Завжди будем обережні!
Знає хай людина кожна:
Жартувать з вогнем – не можна!

        У 2011 році у середньому в Україні щодня виникало 165 пожеж, внаслідок яких гинули 7 осіб і отримували травми 4. Крім того, вогнем знищувалося 63 будівлі та 9 одиниць техніки, щоденні матеріальні втрати від пожеж склали близько 7,5 млн гривень.
        Пожежа - це лихо, під час якого вогонь виходить з-під контролю.
        Часто пожежі виникають з вини школярів. Велику небезпеку становлять вогнища, що розпалюють діти поблизу будівель та будівельних майданчиків. Захопившись грою, діти забувають загасити вогнище, і тоді вітер роздуває іскри на великі відстані. В місті не дозволено розпалювати вогнища або спалювати сміття.
        Інколи діти граються на горищах або в підвалах житлових будинків. Не задумуючись над наслідками, розводять вогнища, запалюють свічки, користуються сірниками, що може стати причиною пожежі.
        Вкрай небезпечні ігри з легкозаймистими речовинами такими як бензин, ацетон, лак, іншими горючими матеріалами. Подібне загрожує вибухами, а отже, тяжкими травмами.
        Горючі - це матеріали на основі органічних, рослинних компонентів. До них належать матеріали з волокон деревини, синтетичні матеріали, нафтопродукти, пластмаси.
        Горять не тільки тверді матеріали та речовини, а й горючі гази, пил (пил торфу, сірки, сухого молока, кави, чаю, борошна, вугілля, сіна, гороху та ін.) і рідини (оцтова кислота, метиловий та етиловий спирт, мазут, гліцерин, ламповий газ, дизельне паливо...).

Правила пожежної безпеки

Урок з правил пожежної безпеки - 1-4 класи - Уроки - Каталог ...

Пожежна безпека для дітей - Головна

        Що спричиняє пожежі:

- необережність у поводженні з вогнем
- порушення правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням, газовими плитами, електроприладами;
- пустощі дітей з вогнем;
- аварії та катастрофи на підприємствах.
        Але поміж усіх причин виникнення пожеж головну роль (понад 60%) відіграє людський фактор. Людина є головним джерелом пожежної небезпеки в нашій державі, тому кожен повинен знати і виконувати правила пожежної безпеки.
        Наші оселі становлять велику пожежну небезпеку. Значна кількість горючих матеріалів у вигляді меблів, килимів, книжок, одягу, іграшок, побутових приладів, які мають пластмасові корпуси та деталі, предметів побутової хімії, паперу тощо формують значне горюче навантаження й створюють умови для швидкого поширення пожежі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гуртки "РОДИННЕ КОЛО" та "МІСТО МАЙСТРІВ" відновили роботу!

І разом з ними повернулось в бібліотеку радісне відчуття творчості і натхнення. На засіданні "Родинного кола" чудо-майстриня Світлана Валентинівна Балуєва навчила гуртківців робити чарівних янгеликів – оберегів та помічників Святого Миколая, а завдяки "Місту майстрів" та його новій керівниці Маріанні Арутюнян в бібліотеці з'явилось ціле сімейство милих окатих равликів. Дякуємо майстрам і гуртківцям – подивіться, які чудові поробки у нас вийшли!

«Літературний лівий берег» представляє

5 липня в бібліотеці відбулось чергове засідання клубу "Сузір'я", і знову у нас в гостях проєкт «Літературний лівий берег» та цікавий співрозмовник – журналіст, педагог, письменник, професор, доктор філології, кандидат філософських наук Микита Василенко. Микола Кімович – син відомого хореографа Кіма Василенка, який у 1976–1977 роках був художнім керівником Ансамблю танцю УРСР імені Павла Вірського. З нагоди дня пам'яті Микита Кімович поділився спогадами про геніального хореографа Павла Павловича Вірського, що залишив його батько та своїми власними.Також письменник презентував свої книги – серію історичних романів "Війна з готами" та розповів про нові літературні роботи, що ще не вийшли з друку. Щиро дякуємо видавництву Саміт-Книга та особисто видавцю Івану Миколайовичу Степуріну за організацію зустрічі!

Нові книжки в бібліотеці

 Завітайте за новинками!