УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 11 січня 2021 р.

Скажіть "ДЯКУЮ!"

 

Сьогодні найввічливіший день у році!11 січня відзначається всесвітній день «дякую».

Слова подяки мають дивовижні властивості, психологи вважають, що слова вдячності – це знаки уваги, вони є усними „погладжуваннями” і здатні зігріти своїм теплом. Нам важливо навчитися самим та навчити дітей помічати добро, яке люди щодня приносять у наше життя, і дякувати за нього. І не важливо, що це — усмішка, послуга, подарунок, підтримка, допомога тощо. Дітям потрібно розповідати, що дякувати потрібно усім, хто тобі допомагає й підтримує тебе, і ти завжди зможеш розраховувати на допомогу, якщо вона знадобиться. Найкращий спосіб навчити дякувати – це власний приклад – будьте вдячними та доброзичливими до оточуючих та не забувайте заохочувати дитину словами подяки навіть за найдрібніші добрі справи. А ще можна опанувати «премудрості вдячності» в ігровій формі. Декілька прикладів цікавих ігор ви знайдете на сайті vseosvita.ua за посиланням:
https://vseosvita.ua/.../poradnik-dla-batkiv-comu-vazlivo...
Тож не забуваймо говорити один одному „дякую”, та пам’ятаємо, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця! А ми пропонуємо для ваших малюків декілька книжечок, що допоможуть вашим дітками навчитися бути вдячними.

  • Геннадій Меламед. Дякую

Ведмежата-пустуни, вовчик та інші звірята навчились користуватися ввічливими словами. А чи знає чарівні слова ваш малюк? Чудові вірші Геннадія Меламеда допоможуть маленьким непосидькам краще засвоїти, як слід чемно говорити.

  • Перші слова англійською. Учимо чарівні слова з Вінні Пухом.

Вивчаємо англійську разом з Вінні!
Учимося ввічливості із чарівними словами: "Дякую!", "Будь ласка!", "Перепрошую!" двома мовами!

  • Скоттон Роб. Вдячний Сплет

Сеймур, вірний друг кота Сплета, занедужав і засумував. Сплет хоче його розвеселити і вигадав для цього дещо особливе: він власноруч зробив не листівку, а цілу книгу вдячності! Сплет записав усі їхні славетні пригоди й справжні маленькі подвиги бравого мишеняти, за кожен з яких кіт казав йому велике і щире ДЯКУЮ!

  • Таня Стус. Де Ойра?

Маленький епізод із життя Орисі та її песика Ойри розкриває кілька важливих сторін людських стосунків, зокрема родинних. Повага до простору та потреб інших, уміння ділитися, важливість «плекання внутрішнього садочка», подолання страху – усе це робить нас ближчими й наповненішими.



 


Немає коментарів:

Дописати коментар