УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

вівторок, 13 жовтня 2015 р.

«У СЬОГОДЕННЯ З ГЛИБИНИ СТОЛІТЬ». Патріотичний бібліоміст

Із глибини століть доносяться роками
 Ті спогади, про славетних мужів,
 Що не склонялись, не тряслись пред ворогами;
Все гнали гада від своїх дворів.
    Як відомо, людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією. Сьогодні великої уваги набуває відродження української історії, козацтва, бо це і відродження самої України. За давньою доброю традицією християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, що святкується 14 жовтня, вважається Днем українського козацтва. Цьогоріч Указом Президента України 14 жовтня оголошено ще й державним святом - Днем захисника України. У переддень цих славетних дат календаря працівники районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей провели патріотичний бібліоміст «У сьогодення з глибини століть». Учні 5Б класу вальдорфської школи «Софія», пройшовши разом з бібліотекарями віртуальним бібліомостом, здійснили цікаву
мандрівку з мужнього минулого в самовіддану та героїчну сучасність. Патріотичний хроноскоп «Дитинству – країну без війни» і відеоекскурс «Славетні місця України» звернули увагу п’ятикласників на значимість миру в країні, провели стежками козацьких звитяг. Діти пригадали славні традиції своїх предків, оцінили мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії. 







   
  Під час історичного лото «Козацька каша» кожен мав змогу не лише похизуватися знаннями, а й відчути себе справжнім захисником Вітчизни, не залежно від того, хлопчик ти чи дівчинка. 
    Надзвичайно емоційно усі присутні сприйняли музичне вітання вокального ансамблю «Веселка» (гімназія № 191 ім. П.Г.Тичини, керівник – Зібашевська Олена Володимирівна), який дебютував з піснею «Боже! Я молюсь за Україну».
    Завершальним етапом заходу стала фотопанорама «Я - дитина України», під час якої п’ятикласники з радістю фотографувалися з козацькими атрибутами, українським посудом та з обраними для читання патріотичними книгами.

      Народна мудрість стверджує, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може.
Тож ми, працівники бібліотеки, проводячи подібні патріотичні заходи, прагнемо спонукати наше підростаюче покоління рости мужнім, сильним, надійним і завжди бути
опорою своєї сім’ї та народу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар