УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 26 березня 2012 р.

Письменниця Леся Вороніна на відкритті Тижня дитячої книги



На відкриття Тижня дитячої книги «Як на книжчини іменини» до бібліотеки завітала відома письменниця Леся Вороніна. Свій виступ перед учнями 5-х класів гімназії № 191 вона почала з розповіді про традицію святкувати щорічно Тиждень  дитячої книги, яку було започатковано  зусиллями дитячих письменників ще у роки Великої Вітчизняної війни.
Чудово, що під час весняних канікул письменники, художники-ілюстратори, редактори та видавці йдуть до бібліотек, щоб зустрітися з читачами, поділитися своїми творчими планами та думками, розповісти про книгу та її шлях до читача. Адже книги зустрічають нас у ранньому дитинстві і ведуть усе життя.
За цікавою бесідою час збіг непомітно. Скільки вражень від почутого!
Пані Леся Вороніна – талановита людина, має хист щодо спілкування з дитячою аудиторією, захоплює своїми розповідями і нікого не залишає байдужим.
Діти дізналися про дитинство письменниці, про те, яке значення має книга в її житті. Почули цікаві розповіді про появу нових героїв та оповідань . Звідки вони з’являються, ці кумедні і незвичайні Хлюсь, Нямлик, Забудькуватий Дракон чи супер-агент 000?!
            А потім присутні приворожено слухали про створення письменницею книг із серії «Життя видатних дітей».
Про свої відзнаки: Перша премія Національного конкурсу «Краща книга України 2009», Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п'єс «Коронація слова» (2005); Лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Дитячий Портал» (2006); Лауреат конкурсу «Книжка року Бі-бі-сі» (2008); Перша премія УІ Московського міжнародного конкурсу «Мистецтво книги» у номінації «Книга для дітей та юнацтва» за книжку «Сни Ганса-Християна» (2009), - пані Леся скромно промовчала.
            Завершилася зустріч знайомством із симпатичною м’якою іграшкою Гавою, яка здійснює бажання кожного – потрібно тільки потиснути їй лапу та посмиками її за одну з кісок. Першою в черзі за бажанням була головний бібліотекар Алла Петрівна Млечко.
            Всім користувачам було запропоновано нові книжки українських письменників від видавництва «Грані-Т».
 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
ЗУСТРІЧ З КНИГОЮ – ЦЕ СВЯТО!

Немає коментарів:

Дописати коментар