УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 30 травня 2016 р.

ГЕРОЇ, ЩО ЖИВУТЬ СЕРЕД НАС

    На блозі нашої бібліотеки ми раніше писали про те, що в березні 2016 року на базі книгозбірні започатковано куточок козацької звитяги, де представлені друковані та періодичні видання, що розкривають історію і військову діяльність добровольчої козацької роти ім. Т.Шевченка («БУК»)
   26 травня 2016 року працівникам нашої книгозбірні випала велика честь побувати на відкритті виставки «Бойове українське козацтво в АТО» у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, куди нас запросив командир добровольчої роти спецпризначення Андрій Мойсеєнко.      

    Дана виставка, приурочена Дню прикордонника (28 травня), стала продовженням започаткованого співробітниками музею циклу заходів, що присвячені захисникам України, які відстоюють цілісність і суверенітет держави на її східних теренах. Урочисте нагородження героїв АТО, богослужіння духівника добровольчої козацької роти ім. Т.Г. Шевченка «БУК» отця Романа Музики, теплі слова привітання небайдужих людей та передача до музею бойового автомобіля ГАЗ – 3962 до глибини душі вразили кожного присутнього. А далі, затамувавши подих, гості музею з цікавістю переглянули саму виставку.  
    Поруч з унікальними артефактами, ми помітили й обереги (паперові янголята та ляльки – мотанки), виготовлені читачами районної бібліотеки ім. П.Усенка для дітей, які раніше були передані нами в зону АТО воїнам – прикордонникам Київського козацького полку ім. Т.Шевченка. Дуже приємно, що наша бібліотека стала маленькою частинкою цієї дійсно ВЕЛИКОЇ виставки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар