УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 19 травня 2016 р.

«У СЕРЦІ КОЖНОЇ ЛЮДИНИ ЖИВЕ ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ» Театралізована мовознавча експедиція

    Районна бібліотека ім. П.Усенка для дітей уже не один рік поспіль  підтримує традицію відзначення такого прекрасного свята, як День словянської писемності і культури, що святкується 24 травня. З цієї нагоди 18.05.2016 року, у нашій книгозбірні відбулася театралізована мовознавча експедиція «У серці кожної людини живе любов до України» за участю учнів 5Б класу НВК «ЕкоНад» та київської письменниці, журналістки, Члена Національної Спілки письменників України, Національної Спілки журналістів України Наталії Осипчук.
    Бібліотекар Олена Віталіївна Купріян, організатор  даної мовознавчої
експедиції, розпочала захід з інформ – подорожі у минуле «Витоки слов’янської писемності». З великою урочистістю вона представила присутнім фольклорний дитячий ансамбль «Берегинька», який своїм театралізованим виступом подарував усім масу задоволення.(переглянути виступ можна тут) 

   Філолог за освітою, Наталія Вікторівна цікаво та пізнавально у формі мовознавчої абетки розповіла про засновників словянської писемності – братів Кирила та Мефодія. Діти з радістю долучилися до розмови з письменницею, ділилися своїми знаннями про просвітителів, декламували вірш Дмитра Білоуса «Святі Кирило і Методій»






   
   Проклавши з глибокої минувшини часовий міст у сьогодення, п’ятикласники познайомилися з творчістю Наталії Осипчук – сучасним прикладом української мовної культури. Авторка зацікавила школярів власними творами, дала письменницький майстер – клас «Рима нашвидкуруч». Найактивнішій учасниці заходу в знак симпатії Наталія Вікторівна подарувала свою книгу «Гувернер». 

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар