УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 16 травня 2016 р.

ДОВГОЖДАННІ ЗУСТРІЧІ

    Постійні користувачі нашої бібліотеки з нетерпінням чекають чергових суботніх зустрічей у храмі книги. Ще б пак, тут вони можуть гарно провести вільний час, відвідати улюблені гуртки, навчитися творити чудеса власними руками та просто насолодитися читанням книг. 14 травня 2016 року в районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей відбулися засідання двох найбільш улюбленіших гуртків – «Родинне коло» (керівник Купріян О.В) та «Місто майстрів» (керівник  Алексєєва Н.К.).
    Щоразу на гурток «Родинне коло» приходять усе нові та нові охочі познайомитися з мистецтвом створення оберегів, якому в надзвичайно цікавій та доступній формі навчає неймовірно світла людина, педагог – психолог, майстриня від Бога Ігнатенко Валентина Павлівна. Цього разу свій майстер – клас з назвою «Кожна дитина приходить у світ з Божою іскрою в душі» вона присвятила виготовленню таких оберегових лялечок, як БЕРЕГИНЯ – ГОДУВАЛЬНИЦЯ та ПОДОРОЖНИЦЯ.
    Бесідою – оглядом «Оберегові ляльки на всі потреби» Валентина Павлівна познайомила гуртківців з цікавими різновидами ляльок – мотанок, розповіла, що вони уособлюють. Далі присутні приступили до практичної частини – виготовлення Берегині – годувальниці та міні – лялечки Подорожниці.
   Коротко про ці обереги:
     Великі груди БЕРЕГИНІ – ГОДУВАЛЬНИЦІ символізують здатність жінки вигодувати усіх. До народження дитини цю ляльку ложили в колиску, аби її зігріти. Після народження малюка її підвішували над немовлям. Так Берегиня – годувальниця оберігала його від магії.










   
  Лялька ПОДОРОЖНИЦЯ – це оберіг маленького розміру, що має поміщатися в долоні. Таку мотанку давали мандрівнику в дорогу, щоб йому була удача. Зазвичай, цей оберіг робила мати своєму сину, а жінка – чоловіку.

     В не менш душевній атмосфері пройшло й засідання гуртка дитячої творчості «Місто майстрів». Цього разу його керівник Наталія Казимирівна присвятила своє заняття виготовленню закладок для книг. Цим самим вона закликала дітей стати книжці другом. Перегляд літератури «Поробки своїми руками», бесіда – діалог «Світ твоїх захоплень» та сама практична частина гармонійно сплелися в одне ціле. Діти з задоволенням працювали над виготовленням жартівливих закладок, фантазували над її зовнішнім виглядом. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар