УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 9 березня 2016 р.

СВЯТКОВА МАЙСТЕРНЯ

 Земля зітхає ледве чутно
І прокидається від сну…
І березень дарує чудо,
Розпочинаючи весну.

  І це дійсно так, адже початок березня дарує нам чудове жіноче свято – свято весни, посмішок і краси. Керівники діючих у бібліотеці гуртків «Родинне коло» Олена Віталіївна Купріян та «Місто Майстрів» Наталія Казимирівна Алєксєєва вирішили допомогти маленьким користувачам нашої бібліотеки підготуватися до 8 Березня як слід. 5.03.2016 року вони організували святкову майстерню, де діти навчилися виготовляти чудові подарунки своїм матусям, бабусям, сестричкам.
*** «Казки Весни – чарівниці» - назва чергового суботнього засідання гуртка «Родинне коло», на якому відбулося знайомство дітей та дорослих з
обереговими ляльками весняного циклу. За добрим звичаєм, Валентина Павлівна Ігнатенко, майстриня та педагог від Бога, провела присутніх у народознавче минуле свого народу, привітала з наступаючим святом усіх жінок та дівчаток (бесіда – привітання «Весняні фантазії»). Цього разу практичне заняття вона присвятила виготовленню ляльки Північної берегині, яку мотали ще давні слов’янські народи. Цей оберіг в давнину ставили у північному кутку помешкання. Він охороняв дім і приносив у нього добробут. Як правило, виготовлялася така мотанка з семи невеликих лоскуточків тканини, на нашому ж занятті діти робили її з різнокольорових серветок. 


    



   


Вкладаючи усю душу і щирість почуттів у процес мотання оберегів, діти виготовили власноручно надзвичайно яскраві, весняні лялечки, схожі за формою на 8. А чим це не доречний подарунок на свято 8 Березня?
*** «Тобі, люба мамо!». Творчий вернісаж.
   На засіданні гуртка дитячої творчості «Місто майстрів» було не менш цікаво. Наталія Казимирівна розпочала заняття з інформини «Мамине свято» та перегляду книжок «Берегиня роду». Маленькі гуртківці виявили бажання розповісти віршики, присвячені матусям, таким чином виникла поетична п’ятихвилинка – експромт. Налаштовані як слід, діти з радістю взялися за виготовлення святкового паперового букету. Творчий процес не мав меж фантазії, тому й букети получилися просто неперевершені, неповторні і незрівнянні. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар