УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

суботу, 12 березня 2016 р.

Літературно – мистецька світлиця «МОЇ ТАЛАНТИ КОБЗАРЕВІ»

    Кожної весни на початку березня в нашій країні вшановують пам'ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. В цьому році відзначається 202-а річниця від дня народження поета. Щорічно у районній
бібліотеці ім. П.Усенка для дітей вшановують пам’ять великого Кобзаря,  організовуючи виховні заходи, книжкові виставки та різноманітні урочистості. Цей рік також не став винятком.
   11 березня 2016 року у нашій книгозбірні відбулася літературно – мистецька світлиця «Мої таланти Кобзареві» за участю дитячих бібліотек Дніпровського району. Ошатно одягнені, з піднесеним настроєм представники бібліотеки ім. П.Усенка, бібліотеки №16, бібліотеки ім. І. Сергієнка, бібліотеки ім. П. Буйка завітали на свято, аби вшанувати великого сина нашого народу – Тараса Шевченка, почитати його твори.
   Не залишилася осторонь такого культурного заходу і дитяча музична школа №16. Ансабль бандуристів на чолі з керівником Оленою Миколаївною Біляніною  виконали дві чудові українські пісні «Ой вийду я на вулицю» та «Цвіте терен». Аби глибше познайомити дітей з життям та творчістю українського поета, художника, присутні переглянули пізнавальну презентацію. Після цього кожна із присутніх бібліотек презентувала свій досвід у справі шанування та пропагування творчості Великого Кобзаря, закріпивши це виступами своїх читачів.






   Юні, милі та надзвичайно талановиті діти продемонстрували усі свої вміння відчувати та передавати мелодику шевченківського слова. Звучали вірші Кобзаря не лише на українській мові, а й на іспанській, співалися душевні пісні, інсценувалися уривки творів, презентувалися малюнки та вироби, присвячені Великому генієві українського народу. На кінець літературно – мистецької світлиці усі виконавці отримали пам’ятні грамоти та подяки за свою активність на заході. 


ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДМ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар