УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 11 березня 2016 р.

«БЕЗПЕЧНИЙ ІНЕРНЕТ». Час хвилюючих питань.

     У вік новітніх комп’ютерних технологій, окрім найпоширенішої ігрової залежності, користувачам Всесвітньої павутини загрожує й багато інших проблеми. Одна із них пов’язана з безпекою дітей в мережі Інтернет. Більшість батьків абсолютно не знають, чим займаються їхні діти в мережі, з ким вони там контактують. Аби навчити дітей правильно користуватися Інтернетом, уберегти їх від шахрайства, негативних ситуацій та небажаних наслідків, у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей в рамках «Школи безпеки» продовжують проходити інтерактивні заходи інформаційно – застережного характеру.
    10 березня 2016 року редактор бібліотеки Вікторія Аркадіївна Козюк провела з учнями 5 – го класу СЗШ №195 ім. В.І Кудряшова (учитель Іванова Г.І.) та 6 – го класу вальдорфської школи «Софія» (учитель Карасьова І.Л.) час хвилюючих питань «Безпечний Інтернет». Із Web – серфінгу «Епоха електронної комунікації» школярі дізналися про історію виникнення Всесвітньої павутини, її засновників та вдосконалені можливості, які вона дає нині. Справжнім еко – шоком для присутніх стала «Цікава фактосфера», у якій йшлося про те, як Інтернет, спами, ноутбуки та wi-fi – пристрої впливають на екологію. Перегляд гіпермедіа «Підступна країна On – ляндія» відкрив очі дітям на негативні аспекти Інтернету:  віртуальних шахраїв, інтернет – залежність, необдумані інтернет – знайомства та багато іншого. 
Розігравши свою власну web – казку «Інтернет – Шапочка» (за мотивами казки «Червоний Капелюшок» Шарля Перро), діти дістали нетикет – підказки «6 правил розумних користувачів Інтернету». На останок школярі пограли в сленг – гру «Мовою Інтернету» та долучилися до on – line – пейджера «Сповідь нетизянина» (нетизянин – користувач Інтернету).


     






    Доброю згадкою для учнів 5 - го та 6 – го класів про корисний та цікавий захід у бібліотеці стали інформаційні буклети «Безпечний інтернет», які вони отримали на пам'ять. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар