УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 15 лютого 2016 р.

СУБОТНІ СХОДИНИ

   У суботу 13 лютого 2016 року у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей було надзвичайно людно. А все тому, що на суботні сходини зібралися усі найактивніші члени гуртків «Родинне коло» та «Місто майстрів».
   Керівник гуртка «Родинне коло» Валентина Павлівна Ігнатенко за добрим звичаєм перенесла усіх присутніх в світ народознавства та українських
традицій. Цього разу майстриня поділилася з присутніми своїм вмінням виготовляти ляльку на вінику – один з небагатьох давніх оберегів, що використовується для найрізноманітніших потреб і життєвих випадків. Віник завжди вважався оберегом від злих сил, тому коли господиня дому бачила, що її будинок «засмітився» негативом ( часті сварки, хвороби, різні нещастя і т.п.), вона брала ляльку – віник і вимітала нею усе це «сміття» через відчинене вікно.
    Неспроста Валентина Петрівна вирішила присвятити чергове засідання гуртка виготовленню саме цього оберегу. Річ у тім, що таку мотанку споконвіків виготовляли саме на початку року, щоб її енергетики вистачило до наступної зими. Завчасту  до її спіднички чіпляли ще й малесенькі мішечки з крупами, що символізували достаток і добробут.

    На засіданні гуртка дитячої творчості «Місто майстрів» екомозаїка «Дари природи» провідне місце також відводилося крупі, адже діти виготовляли аплікації з багатої на вітаміни та мікроелементи гречки, поживного рису, лікувального насіння льону та ін. Наталія Казимирівна Алексєєва розповіла присутнім дітям, звідки береться крупа, усі разом переглянули літературу «Майстерня флори». Побачене та почуте надихнуло присутніх до створення неповторних картин із звичайних круп, що є у кожному домі. 
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!

МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар