УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

понеділок, 22 лютого 2016 р.

«МОВИ НАШОЇ ОСНОВА – НАША МУЗИКА ЖИВА». Мовознавчий турнір

   Мовознавчий турнір «Мови нашої основа – наша музика жива», що пройшов 19.02. 2016 року в районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей, був приурочений Міжнародному дню рідної мови, що святкується 21 лютого. Для запрошених учнів 3Б класу спеціалізованої школи №327, які завітали до нашої книгозбірні разом зі своїм учителем Ольгою Феодосіївною Баглай та шкільним бібліотекарем Тетяною Петрівною Строкань, головний бібліотекар Тетяна Федотівна Хабенко підготувала книжкову виставку
«Кращої, ніж рідна мова, не буває» та провела історичну довідку «Мова – духовний скарб народу». Діти з радістю долучилися до розмови, щиро висловлювали свої думки стосовно рідної мови, читали поезії, навіть влаштували справжній флешмоб, продекламувавши хором усім класом вірш українською.          
   Приємною подією заходу стала зустріч третьокласників з письменником, перекладачем, актором, заслуженим діячем мистецтв України – Василем Довжиком. Веселий та енергійний, Василь Михайлович зразу ж сподобався дітям. Вони з задоволенням спілкувалися з письменником, навіть інсценували відому книгу автора «Кам'яна дуга над безоднею».


   





В день рідної мови важко було не згадати українську пісню. Наші добрі друзі із гімназії №191 ім. П.Г.Тичини – ансамбль «Веселка» і його керівник (учитель музичного мистецтва) Зібачинська О.В. підготували для усіх присутніх власний подарунок – музичний віночок із трьох чудових номерів:
-         «Звучи, рідна мово!» (музика О. Семенова, вірш А. Демиденка);
-         «Музика» (автор Ю.Рожков);
-         «Пливе човен» (твір з підручника «Музична абетка» сучасної композиторки, скрипачки Н. Плахцінської ).

   А завершити свою розповідь про надзвичайне свято рідної мови, що відбулося у стінах бібліотеки, хочеться віршованими рядками українського поета Олеся Лупія:
Мова - наш душевний код,
Даний нам від роду,
А без мови наш народ

Не був би народом.
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар