УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

пʼятницю, 18 вересня 2015 р.

Школа безпеки «САНДРУЖИНА ПОСПІШАЄ НА ДОПОМОГУ»

    Кожна людина, навіть маленька дитина, має знати правила безпеки і вміти поводити себе у різних надзвичайних життєвих ситуаціях. Саме цьому навчає підростаюче покоління Школа безпеки, що діє при районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей.
     За багаточисельними проханнями наших користувачів, ми запросили на зустріч з учнями 3Б класу спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №137 з поглибленим вивченням англійської мови представника Товариства Червоного Хреста України Осмолик Ольгу Миколаївну, яка неодноразово проводила лекції та практичні заняття в бібліотеці для учнів шкіл мікрорайону Березняки.
    Цього разу її радісно, і в той же час серйозно, зустрічали третьокласники, які прийшли  дізнатися, як потрібно вести себе в екстремальних ситуаціях, навчитися надавати само – та взаємодопомогу.
    Ольга Миколаївна з першої хвилини знайомства запросила дітей в мандрівку за секретом здоровя під назвою «Бути здоровим – це здорово!». Під час бібліоміксу «Щоб не трапилось біди» проінформувала школярів, як себе потрібно поводити під час обмороження, отримання сонячного удару, що потрібно робити, коли ти або будь – хто інший поперхнувся, отримав поранення чи перелом. Усі ці дії спрямовані на збереження життя людині.











     
    Але ніяка теорія не зрівняється, і тим більше, не замінить практики. Куруючись цим, Ольга Миколаївна провела практичне заняття «Перші кроки допомоги», де третьокласники, практикуючи один на одному, вчились робити перевязки ніг, рук, голови та шиї. Деякі з них робили це так справно, що ми усі вирішили - їхнє покликання працювати медиками.







     На завершення заходу завідуюча бібліотекою Ірина Михайлівна Мицкіх за активну участь у роботі Школи безпеки «Вчимося бути здоровими», за підвищення рівня підготовки дітей – користувачів бібліотеки по наданню само – та взаємодопомоги, за виховання здорового способу життя вручила Ользі Миколаївні пам’ятну подяку.

   Діти радісно сприйняли нагородження і доповнили його своїми щирими аплодисментами.   
ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!  

Немає коментарів:

Дописати коментар