УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

вівторок, 15 вересня 2015 р.

*** Бенефіс книги "ЩИРИМ СЕРЦЕМ ДО КНИГИ ТОРКНИСЬ!" *** ББЗ "ЗВІДКИ ДО НАС ПРИЙШЛА КНИГА?"

    Книга – основна складова будь – якої книгозбірні, її нестаріюче дітище. І хто може краще і більше знати про книгу, як не бібліотекар? Своїми знаннями та цікавими фактами про книги вирішили поділитися працівники нашої бібліотеки із учнями 4А та 4Б класів СЗШ №81. Для них 15 вересня 2015 року ми провели бенефіс книги «Щирим серцем до книги торкнись!» та бібліотечно – бібліографічне заняття (ББЗ) «Звідки до нас прийшла книга?».

    Бенефіс книги «Щирим серцем до книги торкнись!»

     Першими до бібліотеки завітали учні 4А класу, наші постійні читачі. Завідуюча відділом обслуговування Ірина Павлівна Фандєєва організувала для них незабутню мандрівку в царство книги, яка розпочалася з перегляду ретро – презентації «Цікава історія книги». Експрес – знайомство «Як на ваш смак?» познайомило юних книгоманів з найменшою, найбільшою, найтовстішою, найдорожчою, найоригінальнішою і т.п. книгами світу. Звеселили і трішки розважили четвертокласників виставка – рейтинг «Стань читачем, друже!» та літературне змагання «Казкова розминка». А от найактивніші учасники книжкового радару «Кличемо вас в книгу мудру» ще й отримали в якості винагороди цікаві дитячі книжки Disney.   

  









ББЗ «Звідки до нас прийшла книга?»


   Не менш цікавим видалося бібліотечно – бібліографічне заняття «Звідки до нас прийшла книга?» за участю учнів 4Б класу. Провівши інформину «Історія книги з давнини до сучасності», бібліограф нашої книгозбірні Наталія Казимирівна Алєксєєва розповіла зацікавленим учням про народження книги, її довгий шлях до такого вигляду, який вона зараз має.
   На прикладі книжкової виставки «Книга про книгу» Наталія Казимирівна познайомила дітей з найрізноманітнішими видами книг, звернула увагу на сучасні яскраві видання, такі як «книга – панорама», «музична книга», «книга, яку можна…жувати»  та інш. На завершення ББЗ та для закріплення набутих знань учні 4 – го класу переглянули відео презентацію «Цікаве про книгу».
Світло об'являється,
Як відкриєш книжку.
Де ж воно дівається,
Як закриєш книжку?
Не впадай в зажурості,
Мій малий читачу,
Я те світло мудрості
В твоїм серці бачу.
                                            Д. Павличко

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар