УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 16 вересня 2015 р.

ІНТЕРНЕТ – НАВІГАТОР «ІНТЕРНЕТ ДОПОМОЖЕ САМОВИЗНАЧИТИСЯ»

   Із вересня 2015 року у районній бібліотеці ім. П.Усенка для дітей розпочав свою роботу щомісячний інтернет – навігатор «Інтернет допоможе самовизначитися», присвячений темі профорієнтації. Для учнів випускних класів та для усіх тих, хто знаходиться в пошуку самого себе і свого професійного шляху,  у бібліотеці розроблений цикл занять, які повинні допомогти самовизначитися молодим людям.
   Так сьогодні, 16.09.2015 року відбулося перше інтернет – заняття за участю читачів бібліотеки під назвою «Вибір професії – це важливо». За допомогою безкоштовного інтернет – місця, що наявне у книгозбірні, бібліотекар - редактор Вікторія Аркадіївна Козюк, зсилаючись на Вікіпедію – вільну енциклопедію,  познайомила присутніх з такими  термінами, як «професійна орієнтація», «професія», «фах», «фахівець». Далі вони переглянули відео в Ютубі «Вибір професії» та дізналися про новий сучасний метод профорієнтації  - профорієнтація по сітчатці ока.


   Основною невід’ємною і найбільш громіздкою частиною інтернет – навігатора є практична робота (у кожному наступному занятті вона також присутня), яка дозволяє за допомогою спеціального онлайн – тестування «Пізнай себе» виявити власні здібності, нахили до тієї чи іншої професії. Цього разу нашим користувачам самовизначитися допомагали методика тестування інтелектуального потенціалу та диференціально – діагностичний опитувальник професійної спрямованості Є. Клімова. 








   
 До речі, ви також можете пройти ці онлайн – тестування та по їх завершенні отримати результат, перейшовши за посиланням http://www.trud.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=39165


Бажаємо успіхів у професійному самовизначенні!!!

Якщо вам важко це зробити самому, - завітайте до нас і ми вам обов’язково допоможемо!!!

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар