УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 27 лютого 2019 р.

БІБЛІОГЛОБУС – ДИВОВИЖНА КРАЇНА КИТАЙ

На відзначення року Китаю в Україні до бібліотеки на зустріч з учнями  7 класу Русанівського Ліцею завітали спеціалісти Чжан Менчжу та Чан Пен з Українсько-Китайського центру Розвитку культури і освіти. Вони провели майстер-класи з чайної церемонії, каліграфії та виготовлення китайських Як розповіла присутнім Чжан Менчжу, китайська традиція проведення чайних церемоній налічує не одне тисячоліття. Вище мистецтво чаю, або гунфу ча вперше з'явилося в середовищі буддійських ченців в I-II століттях до нашої ери. Чайна церемонія - це екзотичний ритуал і духовна практика, створена для насолоди смаком і ароматом чаю.
Китайські ієрогліфи — одна з найглибших і найзагадковіших форм писемності на планеті. Кожен ієрогліф — малюнок, у кожного знака — своя історія і значення. Чан Пен розповів школярам про будову і значення китайського ієрогліфа «юн» (yǒng)  «вічність», «нескінченність». Ієрогліф «юн» через свою конструкцію  є основним тренувальним ієрогліфом для тих, хто починає вивчати китайську писемність,  тому що до його складу входять всі основні 8 елементів ієрогліфів. витинанок.
 

 

 


 Китай – країна, яка подарувала людству папір, вважається засновником художнього вирізання паперових візерунків, які у нас мають назву «витинанки».  В Китаї це мистецтво називається «Цзяньчжу».ЮНЕСКО включила китайські витинанки до списку нематеріальної культурної спадщини. Присутні під керівництвом Чжан Менчжу ретельно вирізали з кольорового паперу святкові ліхтарики!
 








ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар