УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 4 жовтня 2018 р.

ПРИРОДНІ ЧУДЕСА УКРАЇНИ

        У природознавчу мандрівку запросила Бібліотека учнів  6-Б класу СЗШ № 182.  «Природні чудеса України» - цикл фільмів про найвизначніші та найцікавіші місця України - про Сім чудес України, до яких разом із біосферним заповідником Асканія-Нова, Дністровським коньоном, Гранітно-степовим Побужжям, Подільськими Товтрами та озером Світязь на Волині, ввійшли  озеро Синевір та Олешківські піски.
        Озеро Синевір, яке утворилося близько 10000 років тому, розташоване у горах на висоті майже 1000 м, його площа 5 га, а глибина сягає 22 м. У чистій прозорій воді водяться озерна, струмкова, та райдужна форелі. А на березі озера знаходиться такий унікальний заклад, як реабілітаційний центр для ведмедів!
        Олешківські піски - це природне диво України - найбільша пустеля Європи. Ще 3-4 сотні років тому тут мешкали тури й сайгаки. Одна з легенд пов’язує Олешківські піски з козаками-характерниками, які мали проходити у пісках обряд ініціації – вижити близько місяця без їжі та води.  Оповідають, що сам отаман Іван Сірко проходив це випробовування, а життя йому врятувала квітка Любка дволиста.




ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар