УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 10 грудня 2015 р.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ТА СВОБОД ЛЮДИНИ

    Щороку 10 грудня відзначається День прав людини. Слідуючи принципам поваги та активної громадської позиції районна бібліотека ім. П.Усенка для дітей традиційно провела Тиждень права. Так сьогодні 10 грудня 2015 року в рамках циклу заходів «Забезпечення прав та свобод людини. Як це здійснюється?» на молодшому та старшому відділах бібліотеки пройшли правовий ринг «Хай щастю дитини не буде кінця» та правовий компас «Знання прав людини – шлях до взаєморозуміння».
  • На правовий ринг «Хай щастю дитини не буде кінця» до книгозбірні завітали учні 3В класу спеціалізованої  школи № 327 І ступеня з поглибленим вивчанням іноземних мов. Для них бібліотекарі провели інформ – анонс «Знаємо свої права, виконуємо обов’язки» та бібліоогляд «Світ дитинства, захищений правом», організували зустріч з дільничим мікрорайону Березняки Олександром Сергійовичем Рачком. Після перегляду медіапрезентації «Ми нація єдина – твої ми діти, Україно!», третьокласники урочисто заспівали гімн України, показавши свою повагу до держави та прав, які вона захищає. Хвилина запитань «Дитяча гаряча лінія» дала відповіді на усі поставлені учнями запитання, а конкурс юних правознавців «Знай і поважай свої права» підбив підсумки  почутому та сказаному.





       




    •     Для учнів 5В класу гімназії №191 ім. П.Г.Тичини працівники бібліотеки провели правовий компас «Знання прав людини – шлях до взаєморозуміння». Правова подорож «Закон захищає дитинство», мультимедійна презентація «Є право – значить є надія», вікторина «З дитинства знай свої права» та створення плакату «Маєш право на життя» склали у єдине ціле поняття про правову систему держави. Учні ознайомилися з основними правами та обов’язками дитини, впевнено відповідали на запитання вікторини. 

       Долучаючись до формування правової культури учнів, своїми заходами ми намагаємося підвищити її рівень, що приятиме становленню соціально – активної особистості, здатної грамотно будувати взаємовідносини з суспільством, державою, іншими людьми. 
    ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
    МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

    Немає коментарів:

    Дописати коментар