УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 12 лютого 2015 р.

«Ну що б, здавалося, слова?» Ілюзіон мовної словесності.


Зовсім скоро ми будемо відзначати відносно молоде, але з глибокою історією свято – Міжнародний День рідної мови     ( 21 лютого). З цієї нагоди районна бібліотека  ім. П.Усенка для дітей 12 лютого 2015 року в рамках засідання групи за інтересами «Книголюбчики» провела  ілюзіон мовної словесності «Ну що б, здавалося, слова…» З метою збагачення знань про батьківську мову наймолодшим користувачам  бібліотеки (учням 1А та 1Б класів спеціалізованої  школи  І-ІІІ ступенів № 137 м.Києва з поглибленим вивченням англійської мови) була представлена  виставка – колорит «Рідна мова моя поетична й писемна!»      
Приємною несподіванкою для першокласників стала творча зустріч з їх улюбленим дитячим письменником – Сашком Дерманським, твори якого декому з них уже доводилося читати.  Майстер сучасної пригодницької книги  відкрив «Книголюбчикам» двері у чудовий та неповторний світ своїх друкованих видань. Тут вони познайомилися з сюжетами та головними героями таких повістей – казок, як «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або Таємниця Смарагдової книги», «Бабуся оголошує війну», «Корова часу», «Чудове чудовисько» та ін. Окрім того, Олександр Степанович презентував свою найновішу книгу « Крамничка тітоньки мальви».
   
Маленькі учасники заходу активно брали участь у акції «Читаємо вірші українською» та конкурсі на кращий крилатий вислів « Красне слово – золотий ключ», за які отримали заохочувальні подарунки. 
   Найцікавішим і завершальним етапом ілюзіону мовної словесності стало написання казки спільно з письменником «Фантастичні пригоди нашого класу». Ось тут – то було над чим посміятися!!!


    





Підводячи підсумки усьому сказаному, хочеться зазначити: аби стати в майбутньому справжньою людиною,  потрібно з самого малечку створити в своїй душі світлицю, у якій зберігався б її найцінніший скарб – МОВА.

ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар