УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

суботу, 1 березня 2014 р.

МАМА МОЯ МИЛА, МАМА МОЯ ЛЮБА

       «Мама моя мила, мама моя люба» - саме під такою назвою відбулося чергове заняття гуртка «Родинне коло» у районній бібліотеці ім.П.Усенка для дітей у суботу, 1 березня.
       Бібліотекар Олена Віталіївна Купріян поздоровила присутніх з першим весняним днем і нагадала, що через тиждень свято – Міжнародний жіночий день. Вона запропонувала дітям зробити до цього дня подарунки мамам.
       Починаючи майстер клас з виготовлення ляльки-оберега для матусі, педагог-психолог Валентина Павлівна Ігнатенко розповіла про два різновиди весняних ляльок: лялька-веснянка і лялька-берегиня.
       Веснянка — весела лялька, яку робили дівчата і жінки на прихід весни. Традиційно, вона дуже яскрава, з волоссям незвичного кольору. Веснянка є оберегом молодості та краси. Дарунок такої ляльки чоловіку означав побажання йому довго залишатись молодим та життєрадісним, жінці — бути завжди чарівною і привабливою.
        Приступаючи до створення ляльки-берегині, майстер вкладає в процес свої думки і наміри: для чого ця лялька робиться, у чому вона покликана сприяти і в чому допомагати своїй майбутній власниці.
        І сьогодні наші юні гуртківці Ніка Бондар, Роман Філарет, Оленка Рябоштан, Артем Артеменко та Діана Коваленко, приступаючи до виготовлення ляльки-берегині для милої матусі, подумки бажали їй здоров’я, щастя, слухняних діточок та всіляких гараздів!
       А ще здавна виготовлення ляльки супроводжувалося обрядовими піснями, і це було свого роду магічним актом, спрямованим на добру долю, подружню злагоду, щасливе
життя, гармонію в родині.
 ЗАПРОШУЄМО ДО БІБЛІОТЕКИ!
МИ ЗАВЖДИ ВАМ РАДІ!







Немає коментарів:

Дописати коментар