УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

четвер, 13 лютого 2014 р.

БОЛЮЧІ РАНИ АФГАНІСТАНУ

    12 лютого 2014 в районній бібліотеці ім.П.Усенка проведено годину пам’яті «Болючі рани Афганістану», присвячену 25-ій річниці виводу радянських військ з Афганістану. На зустріч з 8-класниками середньої школи № 81 (вчитель - Тополь Світлана Петрівна) прийшли ветерани-афганці.
- ДАЦЕНКО Георгій Григорович – полковник у відставці, кавалер ордена «Червона Зірка», голова Ради ветеранів Головного управління внутрішніх військ МВС України, Голова громадської організації «Афгано-Чорнобильське братство «Побратими», заслужений працівник культури України, Член національної спілки журналістів, поет-пісняр, автор книг «Гартовані Афганістаном», «Згадаймо, брате!»» «Побратими», «Лірика мужнього серця» та ін.
- ІГНАТ’ЄВА Лариса Вікторівна, учасниця бойових дій в Афганістані 1986-1989 рр.,
фельдшер, нач.мед.пункту, ветеран збройних сил України, старший прапорщик запасу.
- СЕМЕНОВ Олександр Олександрович, учасник бойових дій, рядовий, колишній випускник гімназії № 191 ім.П.Г.Тичини.
               Зустріч відкрила завідуюча бібліотекою Тетяна Федотівна Хабенко розповіддю про День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, прочитала вірш про Афганістан, познайомила учнів з книгами за цією тематикою, які є в нашій бібліотеці.
               Ветерани-афганці поділились спогадами про ту страшну війну, про участь у бойових діях, про мужність, самовідданість, вірність військовому обов’язку воїнів-інтернаціоналістів, призваних до лав Радянської Армії з України. Дуже проникливо звучали вірші Георгія Григоровича, написані ним у роки війни в Афганістані. Зворушлива розповідь Лариси Вікторівни про важку працю операційної медичної сестри в районі бойових дій нікого не залишила байдужим.
               Доповненням до розповідей ветеранів став документальний фільм «Афганістан. 1979 – 1989 роки».
               Г.Г.Даценко подарував бібліотеці свої книги «Гартовані Афганістаном» та «Побратими», а також диск «Лірика мужнього серця» з піснями та віршами, своїми та інших поетів-ветеранів.  Школярі та працівники бібліотеки вручили ветеранам-афганцям квіти і сфотографувалися з ними на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар