УЧІТЕСЬ, ЧИТАЙТЕ, І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ Й СВОГО НЕ ЦУРАЙТЕСЬ. Т.Г.ШЕВЧЕНКО

середу, 5 вересня 2012 р.

ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ГЕРОЯ


День народження мультиплікаційного героя святкує японське місто Кавасакі. Коту-роботу Дораемону виповнюється 100 років навпаки.
За сценарієм популярного аніме-серіалу, він народився у 22 столітті та прибув на Землю із майбутнього у теперішній час. Герой Дораемона став символом Кавасакі. Торік у місті з'явився музей, присвячений коту. А цьогоріч мер надав котові звання почесного мешканця. Церемонію відвідали сотні фанатів мультиплікаційного героя з усієї Японії. Перший мультфільм із Дораемоном вийшов 43 роки тому. Відтоді з'явилося іще понад дві з половиною тисяч серій. У серіалі робокіт допомагає хлопчику Нобіта здійснювати бажання - від виконання шкільних завдань до подорожей у часі.
                Такао Абе, мер Кавасакі:
«Дораемон завжди виконував роль посла туризму та культури Японії. Тепер у ролі мешканця Кавасакі він представлятиме наше місто у світі».
                Шизука, відвідувачка церемонії: «Дораемон - чудовий герой, який здійснює мрії. Він належить не лише Нобіті, але й всім глядачам. Його всі люблять і поважають».
                Вішну, студент із Індонезії: «Дораемон - дуже відомий у моїй країні. Коли я був малим, щонеділі дивився цей мультфільм. У ньому - цікавий сюжет виховний, повчальний. Його можуть дивитися не лише діти, але й батьки».

 http://5.ua/newsline/190/0/95090/

Немає коментарів:

Дописати коментар